2009 m. birželio 7 d., sekmadienis

Blynai su grūdėta varške ir razinomis


Nuostabus receptukas,kažkur teko skaityti jog apkepą kepa merginos iš grūdėtos varškės, na o aš pabandžiau blynus iškepti,labai skanu.
Reikės:

400gr miltų
2 st. pieno
4 v.š. sviesto
2 kiaušiniai
2- 3 v.š. cukraus
žiupsnelis druskos
200gr grūdėtos varškės
20 gr mielių
2 saujos razinų

Eiga:

Mieles sutrinti su cukrumi ir palikti trumpam ,kol suburbuliuos.Persijoti miltus į dubeni , kiaušinius suplatkti su druskyte ir į juos supilti suskystėjusias mieles,pilti viską į miltus .Pašildyti pienuką,ir taip pat pilti i miltų masę ir plakti iki vientisumo,tešla turi gautis grietinės tirštumo.Statome tešlą kilti ,ant puodo su karštu vandeniu (ant garų kitaip sakant)dubenį uždengiame lininiu rankšluosčiu ar skepeta . Kai tešla pakyla ,į ją sudedame grūdėta varškę,išlyditą sviestą ir išmirkytas razinas (jas mirkome tol kol kyla tešla,šiltame vandenuke,prieš dedant i tešlą jas gerai nusausinti reiktų . Blynus kepame ant sausos,įkaitintos keptuvės :) blynai buvo nuostabūs,labai skanūs savaitgalio blynai ,blyneliai :)



Skanaus ...


2 komentarai:

  1. Bandysiu kepti :) Tik klausimukas - kur cia dedasi ir kokioj formoj sviestas...?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atsiprašau ,tiesiog neparašiau ,turbūt skubėjau ir praleidau :) sviestą dedame po kilimo,jį išlydome ir supilame į masę kai jau tešla iškilusi.

    AtsakytiPanaikinti