2009 m. rugpjūčio 19 d., trečiadienis

Medutis (pagal Cipciuko receptuka)





Tešlai
3kiaušiniai ,
3 dideli šaukštai medaus ,
100 g . margarino EVE ( ne sviesto ) ,
1 stikline cukraus ,
3 maži šaukšteliai sodos (ne kepimo milteliai ) nugesintos !!!
ir apie 5 stiklines miltu (gali ir pritrūkti saujelės kitos )
Kremui
4 indeliai grietinėlės po 450 ml. 36 proc. Riebumo ,arba riebiausios grietinės (aš dėjau grietinę 30 proc. gavosi super)
Cukrus pagal skoni
Citrinos sulčiu

Tešlos gamyba
I didoka dubeni reikia įdėti visus produktus išskyrus soda , inda statyti ant puodo su verdančiu vandeniu ir visus produktus gerai išmaišyti (čia tam ,kad nesutrauktu kiaušiniu ) besildamas margarinas savaime po trupuri ištirps. Kai mase smarkiai įkais supilti nugesinta soda (Soda butinai nugesinti ipylus i ja pora šaukštu acto,ir supilti ja i karšta tešla( smarkiai suputos ) , gerai išmaišyti, nukelti inda ir supilti miltus, gerai išmaišyti indede, kai jau bus sunku maišyti išversti tešla ant smarkiai miltais pabarstyto stalo ir suminkyti, ji turi nelipti prie ranku ir susiminkyti i gabala kuris padejus neturi subliuksti.
Kociojant tešl stala smarkiai reikia pabarstyti miltais, ji lipni. Kočioti reikia kol tešla dar šilta.

Šitus blynelius galima susikepti ir iš anksto, kad ir prieš menesi, jie negenda, tada tepant torta bus mažiau darbo.

Gamyba: Kremas
Grietinę (butinai gerai atšaldyta, kitaip galima pagaminti namini sviesta) plakti su elektriniu mikseriu visu greičiu su cukrumi ir citrinos rugštimi, ji po truputi pradeda tirštėti, plaki tol kol mikserio šluotele ja tiesiog pradeda tarsi pjauti, sustabdžius mikseri ir ji ištraukus matosi indo dugnas, o grietinė taip ir stovi kaip bokštas net nepajuda iš vietos, isivaizduokit - apverti ta inda aukštyn kojom ,o grietinė ne nebando išbėkti , jokiu želatinu nereikia .

Pagal šita recepta blyneliai labai puikiai susigeria tik nuo plaktos grietinės, ju nereikia sulaistyti nes gausis koše ( aš laisčiau ir nesigavo jokia košė :) su kava mmm ,skonis liux). Kepti labai karštai 250C., vos įkišit ir jau traukti reikia.
sutepame blynus ir 12 val. laikome šaldytuve,kuo ilgiau stovi šaltai tuo skanesnis :) puošiame trupiniais :)

10 komentarų:

  1. dievinumeduti...mmm niam. O dekora darei su tom plokstem ane? liuks :) saunuole..labai grazus ir matyt labai skanus:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. oi,skanus tai tikrai ,labai,labai ,kitas bandymas bus su spanguolių sluoksniu,manau kalėdoms bandysiu :) dekoras su paprasčiausia snaige :) iškirpau belekaip ir barsčiau ...

    AtsakytiPanaikinti
  3. oi oi jau belekaip ismkirpai :))) graziai...saunuole.

    AtsakytiPanaikinti
  4. manau būtų super su plikytos tešlos papuošimais :) tik kad laiko daug užima ...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Pirmas mano keptas gyvenime tortas,o gavosi puikiai.Labai aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Prašom :) jis man labai patinka, lengvai darosi ir laaabai skanus :) o ir visi jį mėgsta ...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nelabai supratau ar sutepta torta reikia dar i 250 karstumo orkaite ikisti.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Tikrai nereikia :)sutepta torta reikia deti i saldytuva .

    AtsakytiPanaikinti