2009 m. spalio 3 d., šeštadienis

Saldžiarūgštis padažas



Pabanėme ir negalime sustoti,nu jau toks skanus,tikrai vertas dėmesio,mes tiesiog nebeperkame pomidorų padažo o verdame štai tokį,ir naudojame visur ,tinka prie visko,lengvai ir greit pasigamina,o skoniu labai panašus į "Uncle Beans" :) išbandykite ir nenusivilsite ...

Taigi ,mum reikės :
2,5kg cukinijos
0,5kg paprikos
200gr cukraus
200ml aliejaus
200ml acto 9 proc.maistinio,nespiritinio
1 v.š. druskos
1 indelis 0,5 l pomidorų padažo




Eiga:

Eiga gan paprasta,cukinija nulupame,išimame sėklides,tada supjaustome kūbeliais norimo dydžio ,paprikas taip pat nuvalome,ir pjaustome kūbeliais,beriame į puodą,pilame aliejų,cukrų,druską verdame 30-40 minučių ,ttada pilame actą ir pomidorų padažą ir dar paverdame 10 minutėlių ne ilgiau,pilame į stiklaisnius,uždarome ir į šaldytuvą,jei žiemai tai kaitinti s tiklainius reikia,dangtelius dezinfekuoti. .Jis ypač tinka ruošiant saldžiarūgštę vištieną ,nerealu žinokit,skonis kaip pas "kiniečius" :))))


12 komentarų:

  1. o čia gaunasi viskas gabaliukais ar suverda? nes pagal foto atrodo kaip padažas (na lyg su kokiu blenderiu trintas), bet pagal aprašymą turėtų būti tiesiog gabaliukai. o gal čia tiesiog viskas labai smulkiai buvo pjaustyta?
    Labai noriu išbandyti...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip tik verdu šį padažą :))) kol dar gėrybių yra tai reikia paskubėti . Gaunasi gabaliukais , šiaip matosi guzeliai :) gal foto vėl kitaip atrodo ,ir valgant jaučiasi ,priklausomai kiek pavirsite , vieni mėgsta gabaliukus jausti, kiti nemėgsta ,tai virina ilgiau .Aš dariau ir tokį ir kitokį ir man jokio skirtumo ,skanu vistiek :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. labukas.klausimas,ar vietoj pomidoru padazo galima deti pomidorus.ir koki padaza pati naudoji.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pati naudoju BARBEKIU dabar nepamenu kas gamina ,kaip tyčia visos etiketės nuimtos nuo slovikučių :) būna toks dūmo kvapo ,tirštas labai ,skanus .ir tinka labiausiai :) perku RIMI ,kainytė 2,99lt atrodo .Jei nerandate tokio tai tinka betkoks iš geresnių ir tirštesnių :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai labai skanus, išbandžiau receptą, bet pridėjau dar morkos:-))Skonit tik pagerėjo!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai patiko, lengva, greita ir skanu, nuo savęs pridėjau keletą morkų.skanu

    AtsakytiPanaikinti
  7. Vietoje pirktinio padažo su skonio stirpikliais ir visokiais tirštikliais geriau imti 1 kg. pomidorų. Nuplikiti, nulupti ir sumalti arba smulkiai supjaustyti. Kas nemėgsta, kad matytusi sėklytės, gali pertrinti per sietelį. Šiuo atveju reiktų truputi padidinti druskos kiekį ir pridėti prieskonių, kad ir įvairių pipirų, česnakų, gvazdikėlių, muskato riešuto, garstyčių grudelių,cinamono ar tai ką mėgstate. Prieskonius galima įdėti į merlinį maišelį ir įleisti į puodą su verdančiom daržovėm. Kvapas, skonis liks, tik nebus padaže trupinėlių prieskonių, o norint galima ir tiesiog įberti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. tai žinoma galima :) bet dėl laiko stokos aš renkuosi pomidorų padažą be krakmolo arba natūralų :)

      Panaikinti
  8. Greitpuodyje viriau.. tobulas podazas po 20min.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikiu :) reikės išbandyti , niekada nebandžiau greitpuodyje :)

      Panaikinti
  9. O kam reikalingas aliejus? Jei jo nepilčiau įdomu ar stovėtų :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Žinokite toks receptas buvo ,tai taip ir padariau :) nežinau ar laikytų ,pabandykit .

    AtsakytiPanaikinti