2011 m. lapkričio 11 d., penktadienis

Moliūgų , apelsinų ir citrinų uogienė

Šiuo metu pati pačiausia , skaniausia ir visokiausia :) Šią uogienę jau pernai skanavau ,bet ji buvo šiek tiek kitokia, šiais metais sugalvojau ją sutrinti kombainu (blenderiu) ir gavosi super , daug skanesnė ,vientisa :) bet galima ir netrinti jos , kaip kam labiau patinka. Skonis pasakiškas, net suprasti sunku ką čia valgai :) atrodo lyg persikai, lyg abrikosai .... Jaučiasi ir apelsinas, na žodžiu reikia išbandyti tada suprasite :)

Reikia:
3kg moliūgo (nulupto,nuvalyto ir supjaustyto kūbeliais)
1kg cukraus
4-5 apelsinai
2-3 citrinos


Eiga:
Moliūgą supjaustome kūbeliais, prieš tai jį nuvalę ir nulupę . Apipilame cukrumi , nutarkuojame apelsinų ir citrinų cedras (žieveles) ir supjaustome nuluptas citrinas bei apelsinus ,sudedame prie moliūgo ir paliekame nakčiai . Atsiranda sulčių kuriuose mes ir verdame uogienę . Vandens dapilti nereikia. Ilgai virti nereikia apie 30-40 minučių . Atvėsiname šiek tiek, sutriname kombainu , vėl viską į puodą ir užverdame, supyliojame į indelius ir nešame į rūsį žiemai :) Skanaus .

P.S : puikiai tinka prie varškės sūrio , prie blynų ,net prie vištienos :) kaip šaltas padažas, galima ir į įvairius gaminius kepant dėti , žodžiu visur tinka skanus dalykas :)

28 komentarai:

  1. Laaabai skanu , bent jau man :) tikrai verta pabandyti , skonis lyg persiko , abrikoso :)na tikrai įdomus .

    AtsakytiPanaikinti
  2. Super:). Labai skanu. Aciuuuuuu:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Džiaugiuosi kad patiko, man ji superinė :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tokia moliūgienę aš taip pat verdu, bet šiemet pabandžiau įdėti japoninės aivos, tai skonis ir kvapas gavosi dar nuostabesnis.

    AtsakytiPanaikinti
  5. AR ŽIEVELES DĖTI Į MOLIŪGIENĘ

    AtsakytiPanaikinti
  6. Super receptėlis! Mes jau tai ką vasaros pabaigoj buvau išvirus suvalgėm, šiandien vėl nusipirkau moliūgą turguje, todėl virsiu vėl. Daugiausia valgom su varške, labai skanu. Tai tikrai geriausias moliūgienės receptas!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Gl padauginau moliugo, gavosi labai tirsta ir klampi, sunku net i stiklaini ikresti, gal greitai galit pagetbet ir pasakyt kaip butu galima istaisyt padeti?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Smagu kad netik man patinka :) kas paragauja nelabai supranta kad čia moliūgas :D

    Hm tiršta ? nežinau man taip nebuvo niekada , kaip tik gaunasi skystesnė tai pavirusi aš nupilu to skysčio ir tik tada blenderiuoju viską . O šiaip jei dar taip nutiktų tai sakyčiau pilti virinto vandenuko ir tiek ...

    AtsakytiPanaikinti
  9. Aciu uz recepta, paprasta, skanu , saunu!

    AtsakytiPanaikinti
  10. superine uogiene, ragavau pas broliene, siandien pati virsiu:))))

    AtsakytiPanaikinti
  11. per kartu :( matyt per dau pridejau citrinos zieves ...

    AtsakytiPanaikinti
  12. Moliūgų nemėgstu, bet išsiviriau. NEPAKARTOJAMA ! Nebrangi ir tikrai skani citrusinė uogienė (moliūgus sutarkavus - džemas).
    Iš visos širdies Dėkoju

    AtsakytiPanaikinti
  13. Ačiū!! Laaaabai skaniai gavosi! Labai džiaugiuos radus Jūsų blog'ą :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Sveiki, ragavau uogienės, fantastinio skonio, tik klausimas - iš tokio kiekio produktų, kiek litrų uogienės išeina?
    Dėkui! Silvija

    AtsakytiPanaikinti
  15. Nenaudojau blenderio, atsargiai maisiau, gavosi puikiai!
    Gardu!

    AtsakytiPanaikinti
  16. Smagu kad daugumai patiko :) Šį receptą koregavau pati , orginaliame recepte nereikia sutrinti , turi gautis gabaliukai , bet man asmeniškai taip nepatiko. Taigi sutrynus gaunasi daug skaniau , Silvija ... net nepamenu kiek tos masės gaunasi iš 3kg moliūgo . Gal 5-6 puslitriniai indeliai .

    AtsakytiPanaikinti
  17. skanu,bet siek tiek kartu...cia gal islavintam skoniui... :-P

    AtsakytiPanaikinti
  18. Tikrai ne kiekvienam ji patinka :) Ji pikantiška ....

    AtsakytiPanaikinti
  19. Dariau ir aš gavosi skani gal kiek per saldi bet kažkodėl labai tiršta ir vandens pyliau

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinokite priklauso ir nuo moliūgo rūšies , tirštumą aš reguliuoju pati . Vienais metais gavosi liux , o kitais metais per skysta , tai dabar labai bijau padauginti vandens nes skysta man nepatiko (maišiau su obuoliene) .

      Panaikinti
  20. as irgi nemegstu zieveliu kartumo, taigi ju ir nededu, skonis ne blogesnis, svelna,us persiku - ananaso skonio anukai suvalge per kelias dienas

    AtsakytiPanaikinti
  21. Šiandien viriau šią uogienę. NEREALIAI SKANI! SUPERINĖ! Rekomenduoju.

    AtsakytiPanaikinti