2010 m. rugpjūčio 4 d., trečiadienis

Annos Pavlovos desertas - tortas

Pagaliau išbandžiau ,visų girtą ,visų numylėtą desertą :) vis susilaikydavau ,nes nemėgstu morengų tai buvau įsitikinusi kad bus ne mano skonio deserstas , bet apsirikau :) kurkas skaniau už morengą ,dar ir dabar burnoje jaučiu tą skonį ,atrodo dangus maišosi su žeme ,nepakartojama !!!!!
Siūlau išbandyti visoms, labai skanu .
Kepiau iš puse normytės ,gailėjausi jau tą pačia akimirką kai paragavau šio deserto,neliko nei gramo kai paragavo vyras :)))) išgirdau tik šūksnį : "kur neši tą pyragą ,palik " o aš norėjau dar prie kavos pasislėkti ,rytui :D Receptą gavau iš Virtuvės Fėjos , nors pagooglinus  receptų pilna ,taigi rasti nesunku :)

Reikia:
4 kiaušinių baltymų
8v.š. cukraus smulkaus
0,5 v.š. bulvių ar kukurūzų krakmolo
250ml grietinėlės plakamos 35proc.
vaisių (tinka rūgštesni ,tai : vyšnios,kivi,serbentai,vynuogės ir t.t.t. labai skanu manau su braškėmis ar avietėmis, mmm)
dar reikia citrinos sulčių,vanilinio cukraus
dar reikia kepinių popieriaus :)

Plakame baltymus mikseriu iki baltų putų , atsargiai ir kelių krtų suberiame cukrų , beriame 2v.š. paplakame, vėl 2v.š.paplakae  ir taip toliau ,taip pat suberiame ir krakmolą .Išplaktą masę formuojame ant kepinių popieriaus , rašo kad reiktų pabarstyti krakmolu popierių ir patepti aliejaus,bet aš to nedariau ir viskas buvo puiku :) Formuokite kvadratą,apskritimą,širdį ar ką tik norite ,tiesiog atsargiai dėkite šaukštu masę ir per daug netapšnokite jos.
Kepame 1 valandą - 160c temp. ir po vanados kepimo paliekame orkaitėje atvėsti ,aš palikau per naktį kaip ir rašo recepte ,bet manau nieko nenutiktų jei paliktume atvėsti ne orkaitėje ir trumpesniam laikui .
Ryte nuėmiau paplotį nuo popieriaus, ir plakiau grietinėlę, dejau citrinos sulčių šiek tiek , vanilinio cukraus ir standiklio Dr. Otker, su juo grietinėlė išlieka standi ilgą laiką, o be jos greit ištežtą viskas,jei reikia dedame o jei tikitės suvalgyti greitai tai ji nebūtina :) Grietinėlę dedam ant papločio ir barstome arba tvarkingai dėliojame vaisius (dėjau kivi,vyšnias, raudonus ir juodus serbentus), labai greita ir skanu :) be galo skanu .  Skanaus ...

1 komentaras: