2010 m. gruodžio 26 d., sekmadienis

Sūrio piršteliai

Užmačiau viename forume ir negalėjau nepabandyti,tokius dalykėlius labai mėgstu , ypač savaitgaliais :) žiūrint mėgstamą filmą ar šiaip būnant su šeima :)  dar padariau padažą tai išviso labai skanu buvo .
Reikia:
'Pik Nik" sūrio lazdelių
džiuvesėlių
kiaušinio
aliejaus virimui
Padažui:
majonezo ir pomidorų padažo lygiomis dalimis, česnako pagal skonį, baziliko 

Eiga:
Lazdeles pasismulkiname norimo ilgio (pjoviau pusiau) . Merkiame į kiaušinio plakinį, į džiuvėsius ir vėl kartojame, tada dedame į įkaitintus riebalus, ir vartome išlisai ,maišome . Skrudiname kol pagelsta ,labai ilgai negalima ne jos įtrūksta ir bėga sūris į puodą. Na reikia kruopštumo ir kantrybės su jomis, nes praktiškai teko virti po viena :)))) bet vargti verta nes labai labai skanu :) super užkandis švečiams. Skanaus ...



5 komentarai:

  1. Klaipėdos simbolis – sūrio piršteliai, jei kada viešėtum Uostamiestyje, siūlau aplankyti Menininkus ir paragauti, šio miesto patiekalo. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na į Klaipėdą tikrai atvyksiu ir būtinai prisiminsiu Jūsų žodžius :) ačiū .

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip pasakiškai atrodo! Bandžiau ir aš kažką regzti, bet maniškės vos įmetus ištižo, prisigėrė riebalų, o kiaušinis visai atsiskyrė.. :( Bet kitą kart mėginsiu dar kartą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. labai skanu su alum, bet riebu, daug nesuvalgysi :))) niam niam

    AtsakytiPanaikinti
  5. Man ir visko buvo su jomis, nelabai supratau kodėl kartais jos išyra , viena gerai kepa , kita jau skleidžiasi ... skabnu bet tik paskanauti nes iš tikro gryna ir rieboka , sūris , džiuvėsiuose ir aliejuje virta :)

    AtsakytiPanaikinti