2009 m. balandžio 16 d., ketvirtadienis
Mielinis varškės pyragas
Mielinė tešla:
500 g miltų
250 g pieno
30 g mielių
120 g cukraus
4 kiaušinių trynių
120 g margarino
3 g druskos
Vienos citrinos/apelsino žievelė
Vanilinio cukraus
kiaušinio
Įdaras:
Varškė
vanilinis cukrus,parastas cukrus ,kiaušinis ir šiek tiek grietinėlės.
Išsijoti miltus, padaryti duobutę. Pašildytą pieną sumaišyti su mielėm ir arbatiniu šaukšteliu cukraus. Ištirpinti. Gautą mišinį supilti į duobutę ir maišyti su krašte esančiai miltais kol taps grietinės tirštumo. Palikti 30 min.
Kiaušinių trynius išsukti su cukrum. Išlydyti margariną ir atvėsinti.
Kiaušinius ir margariną sudėti ant pakilusių mielių, užberti druskos ir išmaišyti tešlą. Sudėti žieveles ir vanilinį cukrų. Tešlą išminkyti.Įdarui masę kaip daroma manau aišku ir taip,varškę ištrinti labai gerai su kaiušinio tryniu,cukrumi,vanile,ir grietinėlė ,galima idėti džiovintų vaisikų ar šokolado drožlių . Tešla kildinti 1 - 2 val.
Suformuoti pyragą, aptepti kiaušiniu, pabarstyti pagardais ir kepti 200C 30-45 min.
Skanaus ...
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą