2009 m. gegužės 24 d., sekmadienis

Lydeka troškinta folijoje


Reikės :

didelės išdarinėtos lydekos
1 didelės morkos
1 didelio svogūno
kelių griežinėlius citrinos (maždaug puse citrinos)
125gr sviesto (mažo pakučio)
džiovinto baziliko,citrininių žuvies prieskonių,pipiro,druskytės česnakinės

Eiga:

Lydekai nupjauti galva,uodega,išplauti,ji turėtų būti nuskusta,nusausinus dėti ant folijos.I vidų dėto morkų tarkuotų,svogūno smulkinto ,citrinos riekučių,sviesto gabalėlių,baziliko negailėti,ir citrininių prieskonių.




Išore barstyti pipiru ir druska česnakine.Apiberti morkomis,svogūnu,dar dėti citrinos griežinėlių,po lydeka dėti pora gabalelių sviesto,kad neprikeptų ir šiek tiek baziliko užderti.Užlankstyti folija,dėti i skarda,kepti 200c temp. apie 30-40 minučių .




Po 30 minuių išimti,atlankstyti folija,viršutine dali nuimti,ir dar kepti apie 20-30 minučių,kad šiek tiek apskrustų.
Štai ir viskas ,labai paprasta,bet skonis labai geras :)





Kas nelabai mėgstate rūgštuma,tai citrinos nedėkite- užteks ir citrininių prieskonių,nors mano nuomone žuviai labai tinka tas rūgštumas tiekiame su ryžiais,ir daržovėmis iš to kas buvo troškinama.

Skanaus ...

P.S:kita kart dėčiau daugiau morkų,svogūno,nes labai skanu garnyre tos daržovytės,gera skoni turi nuo visų prieskonių

1 komentaras: