2009 m. gegužės 15 d., penktadienis

Varškės pyragas su persikais


Pagrindui reikės:
100 g sviesto, arba kepinių margarino
100 g cukraus
1 kiaušinis
150 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių.


Na,ką ir vėl supermamų receptas :) pirmąjį kartą man nepatiko šis pyragas visai,galbūt todėl kad tuo metu laikiausi dietos :))) kitą kartą užvaišino teta,tai tikrai patiko,ir po kiek laiko vėl ryžausi išbandyti šį pyragiuką ,tik tetos patarimu pasinaudojau ir į varškę įspaudžiau daug citrinos sulčių,pyragas tapo gaivesnis,netoks saldus.

Įdarui reikės:
800 g varškės,kuo riebesnė varškė, tuo geriau išsimaišo
2 kiaušiniai
200 g cukraus
3 - 4 šaukstai aliejaus
1 didelis valgomasis šaukstas manų kruopų
2 pakeliai pudingo (dėjau vanilinį bet 1 pakelį)
250 ml pieno (kadangi pudingo viena pakeli dėjau tai ir pieno mažiau pyliau 125ml o jei dėsite 2 pakučius pudingo tai tada pieno 250ml reikės)
didelis indas konservuotų abrikosų, ( galima dėti ir persikus, ananasus, obuolius)
Pirmiausiai pasidarom pagrindą. Ištirpinam sviestą, arba kepinių margariną, sumaišom su cukrumi, kiaušiniu, miltais ir kepimo milteliais ir padedame šaltai. Tešla turi gautis tokia, kad būtų galima išlipdyti formą, t.y. nelabai kieta.

Eiga:


Kol tešla šąla, pasidarome įdara. Ištriname kiaušinius su cukrumi ir aliejumi, sudedame varškę, manų kruopas, supjaustome mažais gabalėliais konservuotus abrikosus ir viską gerai išmaišome. Kitame inde sumaišome pieną su pudingu ir abi mases gerai sumaišome. Neišsigąskite, kad masė gausis gana skysta (maždaug kaip kefyras).
Pasiimame atsidarančią formą ( aš imu tortinę), ją ištepame kepinių margarinu, ir išlipdome pagrindo tešlą taip, kad kraštuose užsikeltų apie 2 cm, tam kad neišbėgtų įdaro masė. Supilame įdarą ir dedame į įkaitintą orkaitę. Kepame 180 laipsnių - valandą.
Skanaus! Valgyti tik šaltą.



p.s :viršų puoškite taip,kaip fantazija leidžia,aš susmulkinau likusius persikus ir pabarsčiau migdolų plokštelėmis .



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą