2009 m. birželio 11 d., ketvirtadienis

Blyneliai su varške, bananais ir braškėmis



Na ka ,pakvipo vasara ... Diena saulėta ir graži ,taip ir norisi gaminti kažka gaivaus ir lengvo . Nusipirkom su sūnaičiu braškių ir puolėm kepti blynų ,pasakiško skonio,purių ir lengvučių ,tiesiog tirpo burnoje ...

Reikės:

20gr mielių
2 st.pieno
2 st. miltų
5-6 v.š. cukraus
30 gr sviesto
2 kiaušiniai
200 gr varškės
2 bananai
braškių pagal poreikį
vanilinio cukraus
cinamono,dusrkos žiupsnelį
juodojo šokolado

Eiga:

Mieles sutrinti su šaukštu cukraus,ir palikti kol suskystės. Pasišilfome pienuka,i jį įplakame 2 kiaušinius,suberiame likusi cukrų,druskos žiupsnelį ir išlyditą sviestuką.Persijojame miltus ir atsargiai pilame pieno plakinį i juos,maišome iki vientisos masės (ji turi būti grietinės tirštumo) . Dubenį uždengiame skepeta ir paliekame bent valandai kilti aš visada dubenį stauatau ant puodo su šiltu vandenuku ,garai šildo dubens apačia ir taip greičiau iškyla,praktiškai per 30 minučių Tešlai iškilus i ją imaišiome varškę,bananus susmulkintus. Na ir kepame ,ant sausos keptuvės ,kol įgauna aukso spalva abi pusės . Tiekiame su braškėmis trintomis , į jas idėkit vanilinio cukriuko.Blunelius apiberti juodojo šokolado drožlėmis ir cinamonu . Skonis neišpasakytas ....




Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą