2009 m. birželio 5 d., penktadienis

Žuvies apkepas su daržovėmis


Kažkur teko matyti panašų receptuką,tik su mėsyte,bet turėjau žuvies,ir nusprendžiau padaryti su žuvyte,ir tikrai nenusivyliau :)
Reikės:

500gr lydekos file
200gr kalafijorų galvučių
1 indelis Bonduel (smulkių žirniukų su morkytėm)
4-5 bulvės žalios
200gr pievagrybių
1 svogūnas
50gr sviesto
2 pomidorai
100ml majonezo
2 v.š.grietinės
1v.š. pomidorų padažo
200gr sūrio lydito (kietesnio,naudojau Džiugo)
pipirų,žuvies prieskonių,baziliko džiovinto,krapų šviežių,laiškų ....

Eiga:

Nuluptas bulves supjaustyti griežinėliais ,pamerkti pusvalandžiui sūdytame vandenuke. Žuvies file susmulkinti ,idėti šaukšta majonezo ,užberti žuvies prieskoniu,pipirų ,palikti pusvalandukui.Kalafijora atskirti galvutėmis , pievagrybius kepinti sviestuke su svogūnu.
I stiklini inda ar skarda dėti bulvių grėžinėlius (puse jų) ,tada žuvytę ,kalafijora,Bonduel žirniukus su morkytėm , kepintus pievagrybius su svogūniuku ,papipirinti ,baziliko šiek tiek užderti ,tada vėl dėti bulves likusias ,papipirinti ir uždengus filija ,ir dangtį kišti į ikaitinta orkaitę ,220c. kepti apie 30 minučių.Išimti ,nuimti folija ir užpilti plakiniu (grietinė,pomidorų padažas) ir vėl pakišti kepti 20 minučių tik jau be folijos ir be dangčio .Išėmus patikrinti ar bulvės minkštos,patepti plonai majonezo ,berti baziliko ,sūrio,pomidorų griežinėlius ,vėl šiek tiek majonezo patepti ir vėl dėti gausiai sūrio ,tada pakišame paskutiniam kartui 5-10 minučių ,tik tol kol sūris išsilydo .Gausiai pabarstome krapais ir svogūnų laiškais tiekiame su monidorų padažu ,ar be nieko - man patiko ,Skanaus :)))

2 komentarai:

  1. labai skaniai atrodo,manau ir skonis turetu buti pasakiskas :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Visai neblogai , tik nebedėčiau bulvių , užgožia žuvies skonį :) dėčiau gal daugiau daržovių :)

    AtsakytiPanaikinti