2009 m. rugpjūčio 26 d., trečiadienis

Lietinių apkepėlė


Labai mielai atrodantis apkepas,gražūs sukinukai :) receptėliu pasidalino http://www.prisimink.lt/ dalyvė Yasmin,ačiū jai už nuostabų receptą . Šeima labai pamėgo šį apkepuką ir mes jį kepame įvairiais įdarais.
Lietiniai:

1 kiaušinis
miltai
pienas/vanduo
žiupsnis druskos
kepimui alijaus labai nedaug,tik patepimui keptuvės

Eiga:

Visus produktus gerai suplakame,tešla turi gautis kaip grietinėlė,gal šiek tiek tirštesnė.
Įkaitiname keptuvę,patepame riebaliukais ir kepame blynus,apkepinti nereikia ,keptuvės tepti kaskart ir nereikia,kas 3-4 blyna tik .

Įdaras:

500gr kalakutienos faršo
1 didelė morka
1 didelis svogūnas
prieskonių

Eiga:

Pakepiname faršą pirma,tada smulkintą svogūną ir morką,,kai faršas baigs kepti,įdėti druskos,pipirų ir paukštienos prieskonių..Atvėsinti šiek tiek ir sukti į blynelius .

Užkepėlės viršus:

250gr sūrio
2 v.š. majonezo
kelių šakelių šviežų petražolių,džiovintų čiobrelių

Eiga:

Atvėsusį įdarą dėti ant lietinių,paskirstyti,susukti į ritinėlį ir dėti į kepimo skardą vieną šalia kito.Viršų padengti tarkuotu sūriu sumaišytu su majonezu .Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 220 laipsnių temp.apie 15-20min.Iškepusią apkepėlę papuošti petražolėmis,čiobreliais .
Labai ,labai skanu!

1 komentaras:

  1. Begalo skanu su kumpeliu,lyditu sūriu ,arba su krabų lazdelėmis,dar bandžiau darovinius ,ir labai skanu su grybais ... Varijanų N :) vienas iš mėgstamų mūsų savaitgalio patiekaliukų,greita ir skanu,kas vaišinosi visiems patiko :)

    AtsakytiPanaikinti