2009 m. rugpjūčio 23 d., sekmadienis

Piemenėlių plokštainis



Reikia:

Tešlai
250g.sviesto,
6v.š.grietinės,
2 stiklinės miltų(apie 400g.)

Įdarui:

1-1,5kg.obuolių,(skaniausiai rūgštūs)
3 v.š.džiuvėsėlių,
1 kiaušinis,
3 v.š.cukraus,
2 a.š.vanilininio cukraus,
2 a.š.cinamono.

Aptepimui:
1 plaktas kiaušinis,
migdolų plokštelių

Eiga:

Iš tešlai skirtų produktų suminkome tešlą(sviestą tarkuojame burokine tarka),ją padedame į šaldytuvą,kol ruošime įdarą.
Obuolius nulupame ir supjaustome kuo smulkesniais gabaliukais.Sudedame į didesnį dubenį,pabarstome cukrumi,cinamonu,vaniliniu cukrumi ir džiuvėsėliais ir gerai permaišome.Tada išplakame gerai kiaušinį ir užpylę ant obuolių masės gerai išmaišome.
Išimame iš šaldytuvo tešlą,padaliname ją pusiau ir vieną dalį iškočiojame labai plonai,tokio dydžio,kaip būna orkaitėse skardos.Tešlą klojame į skardą.Tepti riebalais nereikia.Ant tešlos dedame paruoštą įdarą ir vienodai paskirstome.Imame kitą tešlos gabalą,iškočiojame plonai tokio pat dydžio,kaip ir pirmąją ir užklojame ant obuolių įdaro.
Viršų aptepame plaktu kiaušiniu ir apibarstome plokštelėmis.
Dedame į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame apie 20-30min.
Pyragas pasakiško skonio :)
Skanaus!

4 komentarai:

  1. sitas labai interesnas desertas...o jis minkstas ar tokskietokas gaunasi?

    AtsakytiPanaikinti
  2. oi nerealus žinok :) niam ...
    gaunasi dydelis per visa skardą,ta didžiąją ,labai lengvas ,greitas ,o ir nerealiai skanus .. gaunasi minkštas ,aišku neperdaug :) bet pabandyti verta ... o va ta masė obuolių tokia vientisa,oi žinok skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Skanus plokštainis, kepiau ir aš jį pagal tavo receptą. Tik labai daug darbo - gal 2 val. dariau (be kepimo). Šiaip man tuos obuolius ilgai užtruko supjaustyt. Jeigu kas greitai mokat pjaustyt, gal ir nesunkus bus :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai senai jį kepiau ,turbūt prieš metus laiko :) aš dabar galvoju , aš smulkinau ? o gal tarkavau ? manau galima ir tarkuoti tai būtų greičiau :)

    AtsakytiPanaikinti