2009 m. lapkričio 24 d., antradienis

Varškinės spurgytės



Reikės:
350gr varškės

puse st. cukraus pudros
2 kiaušiniai
5 v.š. pieno
5v.š. aliejaus
3a.š. krakmolo
1a.š. kepimo miltelių
1a.š. vanilinio cukraus
2 st. miltų (minkštesnių ,tinka "Karališki")
1-2v.š. stipraus gėrimo(degtinės ar brendžio)

Eiga:

Pirmiausia ištriname varškę per sėtelį,ar blenderiu iki purios masės.Dedame po vieną kiaušinį ir išsukame,tada cukraus pudrytę,ir sukame 5 minutes.Pienas,aliejus,vanilinis cukrus ir stiprusis gėrimas - sudedame viską vienu metu ir dar sukame minutėlę.Tada į miltus sudėti kepinių mitelius ir persijoti į masę,pabaigome įdedame krakmola,ir išminkome. Iškočioti 1,5 cm storio lakštą imame formeles ir darome spurgytes :)
Puode įkaitinti aliejų, dėti spurgas ir virti, kol apskrus,pasidarys auksinės. Iškepusias dėti ant popierinių servetėlių ir šiek tiek ataušinti. Galima pabarstyti cukraus pudra.Skanaus :)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą