2010 m. liepos 2 d., penktadienis

Duona - duonelė

Labai skani duona , primena sveikuolių duonelę , tkia minkšta ,drėgna ir kvapni ,tikra naminė duona :) Net nežinau kaip ji vadinasi ,tiesog mama pasiūlė "raugą" ir receptą , o aš norėdama išbandyti tiesiog iškepiau :) tai likau labai patenkinta ,ir jau 2 kepalą kepu :) bus manau ir trečias ....

Duonai reikia :
0,5l raugo
0,5kg rupių kvetinių miltų (tarp jų 100 ar 200gr rūginių miltų)
0,5kg aukščiausios rūšies miltų
100gr avižinių dribsnių(nuplautų)
100gr kvietnių sėlenų
180gr cukraus
2 a.š. druskos
100gr saulėgrąžų (nuplikytų ir uplautų vandeniu)
100gr sėmenų (naudojau linų sėmenis  taip pat nuplikyti ir nuplauti)
50gr sezamo(jomis barstysme kepimo indo dugną ir duonos paviršių)
2 saujos kmynų(nuplikyt)
1l šilto vandens

Sudėti visus produktus į indą,ir minkyti 15-20 minučių ,tešla gaunasi skysta. Išminkius 0,5l raugo atidėti. Tada sudėti tešlą į kepimo indą išteptą aliejumi ar riebalais,pabarstytą sezamų sėklomis.Ir laikyti 6 valandas šiltai,raugą taip pat (0,5l) . Galima laikyti ir ilgiau ,pvz: užminkiau  vidurnaktį ir 8 ryto kepiau ,tai nieko tokio nenutiks :) Kepame 200c apie 80 minučių ,baigiant kepti sumažiname temperatūra iki 180c.
Raugą stiklainiuke laikoe šaldytuve,jį ilgiausia galime laikyti iki 2 savaičių.  Skanaus :)


Manau kils mintis iš kur gauti raugo ? nežinau tiesa pasakius, jis eina iš rankų į rankas ,kažkada ėjo pyragai ,duonos ir t.t.t taip pat ir ši duona ...





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą