2010 m. liepos 13 d., antradienis

Muštos kiaulienos sukinukai su morkomis

Na va atsirado šviežių morkyčių darže ir pakvipo virtuvė šviežeina :) petražolių ,morkų ir krapų kvapas su česnako gaidele ....

Rekia:
0,6kg kiaulienos kumpio
5 sk. česnako
mėsos prieskonių,druskos
apie 10vnt. nedidelių morkyčių
pundelio krapų
pundelio petražolių
keli svogūno laiškai
0,5 st grietinėlės
1v.š. pomidorų pastos
garnyrui pasirinktinai ( skrudinau bulvytės) bet vyras reikalavo bulvių košės sekantį kartą :))

Taigi pirmiausia pamušame mėsos gabalėlius ,sukapojame česnaką ,mėsos gabaliukus pabarstome mėsos prieskoniais ir druska bei kapotu česnaku,tada lakome šaldytuve kol priekoniai įsigers, apie 2-3val.
Nuskutame morkytes,supjastome šiaudeliais. Imame mėsos gabaliukus,juos patiesiame ant jų dedame morkytes, krapų,petražolių ir sukam taip kaip lėliukę,suvystome :) ir susukame siūlu kad iš vidaus nepabėgtų lėliukė :))) taip susukame visus gabaliukus ir dedame į puodą,pilame apie 0,7l vandens ir troškiname apie 1 valandą (kas 20 minučų pakeisdami vandenį). Baigiant trokšti išimame mėsos sukinukus ir išvyniojame siūlus.Sudedame atgal į puodą užpilame vandeniu ir sudedame 1 didelę tarkuotą morką,svogūno laiškų,krapų ir paverdame kol morka suminkštėja 10-15min. tada supilame grieinėlę,pastą ir priesnkonių šiek tiek,druska,pipiras ar tai tie patys mėsos prieskoniai. Dar šiek tiek pakatiname sukinukus padaže ir tiekiame su bulvėmis a ryžiais . Skanaus :)

2 komentarai:

  1. O sakykite, kam tiek kartų vandenį keisti? Juk mėsa prėska labai pasidarys, jokio sultinuko..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na galite ir nekeisti ,bet mėsytė išskiria riebalų kurie man nelabai patinka,tai kad būtų liesas padažas aš vandenį keičiu dažnai :) bet aišku galite to nedaryti ...

    AtsakytiPanaikinti