2010 m. rugsėjo 12 d., sekmadienis

Gardžiosios spurgytės

Rekomenduoju išbandyti visoms spurgų mėgėjoms,labai skanutės ir minkštutės . Spurgyčių virus atrodo trapus o vidus toks minkštas ir purus . Skaniausios iš bandytų :) pačios pačiausios ...

Reikia:
500gr varškės
3 kiaušiniai
2st.miltų
pakelis vanilinio cukraus
100 g sviesto
1v.š  cukraus
2v.š spirito arba acto ,aš dėjau actą labai patiko ,negeria riebalų nei kiek 
1a.š kepimo miltelių
aliejaus virimui ir cukraus pudros pabarstyti spurgytėms

Eiga labai paprasta ,varškę pertiname su kiaušiniais ir vaniliniu bei paprastu cukrumi ,sudedame lyditą sviestą ir actą . Persijojame miltus ,įmaišome kepinių mitelius ir sudedame į masę,gerai išminkome. Man tešla gavosi tokia jog lipo prie pirštų ( naudojau minkštus miltus ,manau dėlto). Bijojau padaryti pernelyg kietas ir nedadėjau miltų o tiesiog vilgiau rankas į miltų maišą ir formavau rituliukus,kepiau juos įkaitintuose riebaluose . Atvėsintas pabarsčiau pudryte ,labai skanu .

1 komentaras:

  1. Kaip gardžiai! :) Įdomu,kiek daugmaž spurgų iš tokio kiekio išeina? :)

    AtsakytiPanaikinti