2010 m. gruodžio 18 d., šeštadienis

Paršeliai (pagal Gintarę)

Labai patiko Gintarės kepti paršiukai ,taigi pati išbandžiau tik kepiau iš savo mielinės tešlos, pagal močiutės receptą, ji man skaniausia ,bet tešla nepaklusni ir traukiasi labai tai buvo sunku su ja daryti paršelius,kitą kartą darysiu su Gintarės siūloma tešla :) gal pavyks geriau . Taigi dabar tik idėja Gintarės o tešlos receptukas mano .
Orginaluis receptas ČIA . 
Tešlai reikia :
200gr kepinių margarino
0,5l pieno
1 st. cukraus (arba mažiau)
1kg miltų
70-80gr mielių
30gr aliejaus
 
Įdarui :
vištienos kumpelis 
lyditas sūris
majonezas

Dar reikės kiaušinio plakinio aptepimui , bei linų sėmenų kiaulyčių akytėms, neturėjau namie kmynų tai tiko ir jos :) šnupukas įspausti ėmiau medinį iešmelį .

Eiga:
Į plastmasinį dubenį sudedame mieles trupintas, ant jų pilame pašildyto pienuko (drungo ,kūno temperatūros) ,tada šaukštą ar du cukraus , išmaišome iki vientisumo ir dedame kelis šaukštus miltų ,kad būtų tokia tiršta ,kaip grietinė košelė,ją pridengiame skepeta linine ir kildiname ,įstatę dubelėlį į šiltą vandens vonelę. Kol kyla mūsų masė tada pasikaitiname pienuką su margarino kūbeliais,cukrumi ,pravėsiname ,kad būtų drungnas skystimas,neperkarštas,nes nekils tešla jei karštą supilsite.Po 20 minučių turėtų būti pakilusi 1-oji masė ,tada masę persidedame į kitą ,gilesnį dubenį ,ten pilame puse skystimo ir išplakame lengvai ,mūsų pirmąją maę su skystimu , na ir supilame likutį ,dedame miltus ,dalimis bus patogiau ,pirma 500gr ir nepamirštame aliejaus šiek tiek,pamaišome ir supilame likusius miltus,gerai išminkome ,kuo ilgiau tuo geriau žodžiu tiek kiek netingite ,kuo labiau išminkote tuo geriau kyla,tuo minkštesnės bandelės bus :)
Formavimas nesunkus, prispaudome ritinėlių pirmiau didesnių , paskui mažesnių nosytėms. Patepame vieno ritinėlio kraštus vandeniu dedame ant to ritinėlio įdarą (kumpio,sūrio,majonezo) ir užverčiame kitą ritinėlį, prispaudžiame kraštus, tada taip pat su vandeniu klijuojame šnipuką , nosytės šnervytės įspaudžiame su krapštuku ,smeigtuku mediniu , akytes iš sėmenų ar kmynų , ausytes išlankstome iš tešlos  ir taip visus lipdome. Kai visi jau skardoje tepame kiaušinio plakiniu ir kepame 180c apie 30  minučių :) Labai skanu ir vaikams patinka, skanaus .

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą