2011 m. sausio 7 d., penktadienis

Žuvies file pusnyse

Kūčių rytas , šaldytuve žuvis , galvojau ilgai ką iš jos pagaminti pietums ir prisiminiau vieną pasiūlytą močiutės receptą ,greit paruošiame tai pagalvojau ko čia laukti , imu ir darau ,vis kažkas naujo :)
Reikia:
mėgstamos žuvies file (800gr)
2 pomidorų
1 didelio mėlyno svogūno
šiek tiek lydito sūrio
kiaušinis
šiek tiek miltų (3-4 v.š.)
6-8 bulvės
40gr sviesto
0,5 st pienuo
druska,pipirai, citrinpipiriai

Eiga:
Žuvies file iškepame norimo dydžio gabaliukais ( pradžioje ją paprieskoniuojame pipiru,druska ir citrinpipiriais , tada merkiame į kiaušinio plakinį ir miltus o tada į įkaitintą aliejų) . Keptą žuvį išdeliojame į skardą ant jos dedame po griežinuką svogūno,pomidoro . Išverdame bulvių košę, sudedame ją į konditerinį maišą ar švirkštą ir purškiame ant žuvytės, pakepame 180c , kepame apie 30 minučių , pabarstome sūriu ir dar kepame 10 minučių . Labai paprasta ir skanu :) Skanaus ...

4 komentarai:

  1. Idomu ar neiseitu toki patiekala pasigaminti su zalia zuvyte?(Jos nepakepus).
    Labai skaniai atrodo,leksiu i parduotuve pirkti zuvies;D Aciu saule uz receptuka!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip galima :) pagal tikrąjį receptą kurį man davė tai ant žalios žuvytės viskas ir dedasi , bet kas bandė tai visi pirmiau apkepė , tai čia pasirinkimo teisė :) aš tiesiog manau gal apkepta ji nebus tokia biri kaip kad ne apkepta prieš dėjimą į skardą .

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kepiau ir as sita apkepa, tik man svogunai ir pomidorai liko neiskepe. Turbut reikes pabandyt pries tai ir svogunus apkept. O siaip ideja tai liuks, skanu!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Hm , man svogūnai liko tokie traškūs ir man tai patiko :) bet aišku galima apkepti jei norit :) o pomidorai man ištižo ,nes plonai pjausčiau,tikrai plonai :)

    AtsakytiPanaikinti