Pabandžiau visų girtą, išgirtą desertą ... Nors pradžioje negalvojau kad čia išviso kažkas gausis,ir bus skanu , galvojau bus kažkas panašaus kaip senais laikais močiutė darydavo iš sausainių ir varškės pustortį :) dėje klydau , šis daiktas kur kas skanesnis ir dabar jį darysiu dažnai ,gaminasi greitai ir lengvai ,o skonis ....... :) Pamėginkite ir suprasite .
Reikia:
500gr šokoladinių meduolių
500gr grietinės (40proc. riebumo)
4 bananai
4v.š. cukraus pudros
Eiga:
Sutrupiname meduolius,aš tai dariau rankomis, tiesiog tryniau,trupinau ir gavosi purūs trupiniai ,galima ir sumalti ( pvz. su kombainu) . Grietinė turi būti šalta , barstome į ją cukraus pudrą ir išmaišome gerai, jei trūksta saldumo dedame dar . Į tortinę 24cm įklojau sviestinio popieriaus , pribėriau meduolio trupinių , tada pyliau grietinės, dėjau smulkintus bananus ,ir vėl šiek tiek užpyliau grietinės ( manau paprasčiau būtų į grietinę sudėti bananų gabaliukus ir tiek) , tada vėl meduolių trupiniai ,grietinė, bananai ,grietine ir meduolių trupiniai viršutinis sluoksnis. Uždengiame maistine plievele ar folija ir dedame į šaldytuvą bent parai ,kuo ilgiau laikysite tuo skanesnis bus. Nors man sakė kad dėti į šaldytuvą 2 valandoms :) aš savąjį paragavau po 1,5 paros buvo skanu ,bet dar kitą dieną buvo dar skaniau :) Skanaus ...
Oj, gi čia barako mylimukas - pigu, nereikia orkaitės, susidėlioja greitai. Tik cukraus pudros nededam, saldumo nuo meduolių ir bananų per akis būn, meduolius pjaustom ir dvi paros... C'mon. Per tiek laiko paprastai pamiršdavom, kad išvis kažką panašaus gaminom. :D
AtsakytiPanaikintiEsu girdėjusi kelis varijantus , kad va pjausto meduolius, ar dėlioja nepjaustytus bet suviliojo šis būdas :) Man jis toks kurį reikia brandinti,kaip ir medut kuo ilgiau stovi tuo skanesnis :) skonio reikalas čia gi .... O beje receptas yra iš Gustavo laidos :DDDDDD
AtsakytiPanaikintiNe viena draugė jau darė, nu reiks ir man kada bandyt.
AtsakytiPanaikintiDar sakė darė su želė tarpuose, ir skanu :)
Atsitiktinai atradau blogą, tai pasižvalgysiu :)
O bananas butinas?Megstu juos,bet jokiu patiekalu su is jo nemegstu...
AtsakytiPanaikintigrange - dabar šis pyragas ant bangos turbūt :D daro įvairiai su įvairių skonių meduoliais ir netik ... oi kiek jau prisiklausiau , dabar darysiu vėl kitokį , įdėsiu po savaitgalio,matysim kas gausis :)
AtsakytiPanaikintiToma , nebūtinai tas bananas , gali dėti persikus koncervuotus, abrikosus , mano teta maišė persikus ir bananus tai sakė liux :)
AtsakytiPanaikintiKaip tik planavau tokį gaminti, nes paragavus belieka tik pirštus apsilaižyti :}
AtsakytiPanaikintiSutinku su Laura , skanumas tai mmm :)
AtsakytiPanaikintiSveiki, o sakykit kokius meduolius naudojat? Na tikslius, gal paveiksleli galima, nes nelabai isivaizduoju kokie butent tie sokoladiniai :}
AtsakytiPanaikintio butinai gamini reikia i tortine deti?
AtsakytiPanaikintiBandysiu šiandien jį padaryti draugui savo grįžtančiam. :)
AtsakytiPanaikintiMeduoliai tinka bet kokie , aš naudojau berods Baltijos šokoladinius , gali būti ir sveriami ir net ne šokoladiniai :) tinka visokie :)skonis visada geras dariau bent su 4-5 rūšim jau :)
AtsakytiPanaikintinebūtina į tortinę :) galima į stiklinį indą , ar šiaip į dubenį ,jis pastingęs gražiai išsiima ,nebūna košė :)
AtsakytiPanaikintiSandra lauksiu žinių , kaip pavyko ir ar patiko :)
AtsakytiPanaikintiLabas.Rytoj kaip tik planuoju gaminti šį desertą.Tik noriu paklasuti ar būtinai grietinę reikia dėti,o gal galima grietinėlę?: ]
AtsakytiPanaikintiNa nebandžiau su grietinėle, mana su grietinėle būtų skystoka , nebent dėtumėte standiklio dvigubai :) grietinė turi būti riebi ,perku 40proc.DVARO
AtsakytiPanaikintiŠiandien dariau šį pyragą.. Bet dariau ne su grietine, o su jogurtu. ;]
AtsakytiPanaikintiNa ir kaip gavosi ? pavyko ? net nekilo tokia mintis pabandyti su jogurtu ,manau visai gera idėja .
AtsakytiPanaikintibandysiu ir aš :)
AtsakytiPanaikintiManau į jogurtą reiktų želatinos dėt ;)
Šiaip jogurto aš nedėjau, naudojau grietinę , o želatinos tikrai nereikia ...
AtsakytiPanaikintigalima ir grietinele,tik ja reikia isplakti i ki standumo su siek tiek cukraus ir citrinos rugstim ;)
AtsakytiPanaikintitikiu kad galima :) tik gal daugiau darbo , kol suplaki dar ją ? nors tas pats :)))
AtsakytiPanaikintias gaminau su jogurtu,labai puikiai gavosi ir visi kas valge gyre.i jogurta dejau truputi zelatinos
AtsakytiPanaikintiReikės pamėginti ir man , tikiu kad labai skanu :)
AtsakytiPanaikintiZinau,ta pyraga...skanus esu dariusi:)
AtsakytiPanaikintiTaip,labai skanu :)aš manau jis tinka su persikais,braškėmis, galima pamaišyti :) valgiau su persikų sluoksniu ,tai labai skanu buvo :)
AtsakytiPanaikintiNa, o man šitas išgirtasis stebuklas nelabai. Dariau su grietine, cukraus nedėjau ir į grietinę dar įspaudžiau citrinos sulčių dėl gaivumo. Bet vis tiek labai riebus ir sunkus gavosi. Gal geriau jogurtą reikėtų dėti, ir standinti su želatina, ne taip riebu būtų... Bet nemanau, kad dar kada mėginsiu.
AtsakytiPanaikintiEsu dariusi, tikrai skanu. Svarbiausia tik skanius meduolius nusipirkti, nes antrą kartą dariau su pirktiniais iš NORFOS ir skonis jau ne tas buvo
AtsakytiPanaikintiTaip meduoliai turi būti visų pirma šviežūs , minkšti . Bandžiau labai daug rūšių , su skoniais ir be jų , bet skaniausia su šokoladiniais :)
AtsakytiPanaikintiJei neklystu tai Javinės meduoliai SAPNAS man labiausiai tiko .
AtsakytiPanaikintiačiū už receptą-pasakiškas!pirmąkart dariau su kondensuoto pieno skonio meduoliais,nes šokoladinių rasti-problema:)Kitąkart dėsiu vietoj 4 š cukr.pudros-2.Dar viršuje sugalvojau plonai patepti kondensuotu pienu,tai kai ant jo užberi paskutinį sluoksnį trupintų meduolių,gaunasi labai skanus viršus:)
AtsakytiPanaikintiAš turbūt jau išbandžiau su visokiais meduoliais , bet tikrai patvirtinu kad šokoladinių rasti ne visada pavyksta . Bet manau tinka visokie :)
PanaikintiPabandysiu kada nors su kondensuotu pienu būtinai :) skamba skaniai ....