2011 m. lapkričio 11 d., penktadienis

Moliūgų risotas

Gaminau pirmą kartą ir labai paprastai , ne iš specialių ryžių , taigi tikruoju ristoto šito skanėto nepavadinčiau , ieškojau internete recepto , neradau patinkančio tai iš kelių pasidariau savo receptą :)( ir pabandžiau , tikrai labai skanu , kada nors norėčiau pabandyti ir tikrąjį risotą su specialiais ryžiais , kad turėčiau ką palyginti :)

Reikia:
2 pakučiai plikytų ryžių (po 100gr)
2 st. moliūgų trintos masės
100gr fermentinio lydito rūsio
80gr Parmigiano ar Džiugo
50-60g sviesto
2 kūdeliai vištienos sultinio
1 svogūnas
2sk. česnako , pipirų , rolelių megstamų ( naudojau Itališkas)

Eiga:
Pirmiausia nusivalome moliūgą ir išverdame jį , sublenderiuojame iki purios ,vientisos masės ( taip pat svogūną ir česnaką).Tada 2 kubelius sultinio sutrupiname į 3 st. vandens ir verdame kartu su ryžiais .Išvirus ryžiams dedame sviesto , vis maišome ir verdame , krečiame moliūgo,svogūno ir česnako masę ir vėl maišome ,verdame kol masė tampa puri , ir išgaruoja visas sultinys . Nukaičiame puodą nuo ugnies, dedame smulkiai tarkuotą fermentinį ir kitą pasirinktą sūrį , aš dėjau Parmigiano .Išsukame, sūris išsilydo ir tiekiame karštą , pabarstome pipirais, žolelėmis . 
Patarimas : darykite tiek kiek suvalgysite nes šildytas jau ne toks skanus , jis labai sotus ir grynas, tad per daug neprisivirkite :) dar galima dėti virtos vištienos krūtinėlės, ar grybų , kad tik jums patinka ir tinka. Skanaus .




2 komentarai:

  1. Viktorija, gerai, kad pirmą kartą prisiruošei pagaminti risotto, aš tam ruošiausi pusę metų :/ tačiau, čia tikrai ne risotto, gal labiau skani moliūgų/sūrio/ryžių košė, kita vertus - jei skonis patiko, tuomet viskas super! :)

    Risotto esmė ir yra, kad ryžiai lėtai įsisavina (per kokį 30 min) daržovių, sviesto, sūrio, vyno ir sultinio poskonį bei aromatą , kuomet reikia pastoviai viską maišyti, kad sultinys pasiskirstytų tolygiai. Turiu patirties darant risotto, nes teko mokintis iš nuostabių pietų Europos šefų (Graikijoje iš kelių ir vieno Italijoje).
    Nežinau, kur ieškojai risotto receptų, todėl pridedu nuorodas, kur gali pasižiūrėti risotto receptus: http://mindaugas-bonappetit.blogspot.com/2011_09_01_archive.html
    http://giedrius-v.livejournal.com/45597.html

    Viktorija, būtinai, pasigamink tikrą risotto, suprasi, koks yra didelis skonių skirtumas tarp to, ką čia gaminai ir tarp risotto! ;)

    Bon appetit!

    AtsakytiPanaikinti