2012 m. kovo 8 d., ketvirtadienis

Avižiniai blynai

Iš šios normytės gaunasi 4 asmenims pilnai pavalgyti . Blynukų receptas labai senas, pamenu juos iš vaikystės , labai patikdavo :) Purūs ir kvepia avižomis , beje jos labai sveika, lengvai virškinasi, patinka vaikučiams :)))

Reikia:
2st avižų
2st kefyro
100g sviesto tirpinto
0,5st. miltų
2v.š. cukraus ar fruktozės 
1a.š. kepimo miltelių
žiupsnis druskos

Eiga:
Avižas užmerkiam,e kefyre iš vakaro, dedame į šaldytuvą , uždarame inde. Išplakame kiaušinius su žiupsniu druskos, cukrumi, pilame tirpintą sviestą. Viską sumaišome , į miltus įmaišome kepimo miltelių ir įsijojame į masę . Kepame sausoje keptuvėje, šiek tiek patepame aliejumi, su silikonine mentele ar šepetėliu . Kepant aliejuje , labai prisigeria taukų , tad siūlau kepti sausai , ir sveikiau ir skaniau :) Skanaus ...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą