2014 m. sausio 29 d., trečiadienis

Tradicinis obuolių pyragas

Paprastas ir labai skanus , nemėgstu sausų pyragų kurie stringa gerklėje, o šitas drėgnas , purus ir labai skanus :)
Reikia:

2 kiaušiniai 
2 stiklinės miltų  
130 g sviesto
0,5st kefyro
5 obuoliai 
1 st cukraus 
druska, pagal skonį 
vanilinis cukrus 
1 a. šaukštelis kepimo miltelių arba sodos

Eiga:

Tris obuolius nulupti, išimti sėklytes ir supjaustyti kūbeliais.
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
Išplakite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki v
ientisos masės. Supilkite kefyra ir viska išplakite .
Abi mases supilkite į vieną dubenį, įmaišykite ištirpintą sviestą ir labai gerai išsukite.
Įmaišykite obuolius į tešlą.
Įklokite į skardą sviestinį popierių ir sukrėskite obuolių pyrago tešlą.Ant viršaus papuoškite neluptais obuolias ir pabarstykite šaukštu cukraus ir cinamonu.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 50-60min.


2 komentarai: