2016 m. sausio 19 d., antradienis

Rikotos pyragas

Reikia :
2 indeliai rikotos (apie 400-500gr)
2 kiaušiniai
vanilės sirupas, cukrus pagal skonį
Pagringui:
100g sviesto
50g cukraus 
1 kiaušinis
apie 200g miltų , priklausomai nuo miltų  , gali prireikti ir daugiau
2v.š. kakavos
1a.š. kepimo miltelių


Eiga:
Gaminame pagrindą ,išlydome sviestą , sudedame cukrų , įplakame kiaušinį , miltus sumaišome su
kakava ir kepimo milteliais suberiame į tešlą , gerai išminkome , tešla turi gautis minkšta ir formuojama , dedame trumpam į šaldytuvą kol pasigaminsime rikota .
Rikota reiktų palaikyti kambario temperatūroje apie 2 valandas , kad būtų vientisa ir ne šalta , gerai maišytųsi . Dedame rikotą į dubelį ,išplakame 2 kiaušinių trynius ir sumaišome su rikotą , vaniles sirupu , cukrumi . Tešla dedame į apvalią formą iš išformuojame dugną , šonus pakeliame ( aš viską darau pirštais , galima ir kočioti , man paprasčiau ir greičiau su pirštais ) , pilame rikotos masę ir pašauname kepti 175c apie 45-55 minutes . Labai skanus pyragas :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą