2009 m. balandžio 16 d., ketvirtadienis
Mascarpone su uogytėmis
Reikės :
pirktinio biskvito
arba biskvita galite daryt patys ,jo kepti nereikia ,jis gaminamas iš Selga sausainių .Štai receotas biskvito :
2 pakeliai biskvitinių sausainių po 180 gr. „Selga“
2 pakeliai biskvitinių šokoladinių sausainių po 180 gr. „Sonata“
250-300g.sviesto (kaip kas mėgsta, jeigu norit drėgnesnio, riebesnio ir minkštesnio pado, reikėtu dėti daugiau, maišant žiūrėti pagal situaciją,kaip atrodo )
50g. alkoholio („Žagarė“, „Čepkelių“, „Damų likerio“ ar pan. pagal skonį.)
0,5-1 citrina
Gaminimas:
Sutriname kočėlu biskvitinius sausainius iki miltų konsistencijos.
Išlydome pusę normos sviesto ir supilame ant susmulkintų sausainių, įtarkuojame 0,5-1 citrinos žievelę iki baltos žievelės. Viską gerai išmaišome mediniu šaukštu.
Paimame išardomą kepimo formą ir sudedame gautą masę lengvai formuojant paspaudimais torto padą.
Taip pat ruošiame ir šokoladinius sausainius, tik nededame citrinos žievelės, o pilame pasirinktą alkoholį tik dedame šiek tiek mažiau sviestuko, ( gauta sausainių masė turėtų būti drėgnesnė už apatinę).
Gautą masę dedame ant apatinės, taip pat formuojant padą lengvais paspaudimais.
Galima tarp sluoksnių tepti pasirinktą kremą.
Mascarpone masei reikės :
400gr mascarpone sūrio ,aš dėjau 500gr ,du indelius po 250gr
400-500gr jogurto vanilinio ar persikinio ,švelnaus be vaisiu gabaliuku ,labiausiai tinka JO
pagal skoni vanilino,cukraus maždaug 150gr ,citrinos ispausti pagal skoni,želatinos 50gr užpilti su citrinu sultimis arba su vandenuku ir i ji ilašinti pora lašu citrinos sullčiu .Pagal tikrąji recepta reikėtu dar grietinėlės plaktos 300gr imakšyti i masę,aš nededu nes man perriebu .Galima i masę ipilti mėgiamo likerio ,jei valgys vaikai geriau nepilti :)
Kremui :
perku pora pakeliu sauso kremo ,pvz: viena kiaušininį (aptepimui ,o kita alkoholini biskvitų pertepimui)
kremams paruošti reikia pieno 300ml ,ir sviesto 100gr .
Eiga:
Reikia 2 biskvitų ,pakuotėje būna trys. Viena dedame i apačia ir sulaistome ji kokiu likeriu ar mėgiamu alkoholiu ,arba sirupu ar uogomis pertepame,labai skanu su abrikosų džemu.Tada užvožiame 2 biskvituka.šiek tiek paspaudžiame,paslėgiame trumpam ir paliekame šaltai kol gaminsime mascarpone masę.
Mascarponę surį suverčiame i dubenį,supilame jogurta sudedame cukrų,vanilina ir citrinos ispaudžiame ir mikseriu gerai suplakame iki vientisos masės,sukimas turėtu trukti apie 4-5 minutes neilgiau. Jei dedate grietinėlę ,ja sudėkite dabar .Užmerkta želatina ,pakaitinti kadf ištiptų ir atvėsusia supilti i mascarpone masę,padėti ja šaltai ,kai pradės stingti tada pilti ant biskvitų ir statyti šaltai.
Kai sustings,tada išimti ir formos,ir užsiimti puošyba kremais , kremą suplakti ir aptepti torta,puošti vaiksiais ar kremo likučiais konditeriniu švirkštuku ,galima puošti ir guminukais :) žele saldainiais ... Skanaus
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
labukas saule,
AtsakytiPanaikintinu tu tikra saunuole...super-grazu...bet itariu ir labai skanu buvo :)
Šis buvo super skanus tik gal to kremo perdaug :)))) turiu omenyje ta kuriuo puošiau ...
AtsakytiPanaikinti