2009 m. balandžio 16 d., ketvirtadienis

Mielinės tešlos pyragas su kumpio ir daržvių įdaru


Na mielinė tešla gavosi eitin gera,bet ką padarysi ,iškepiau ir iš tokios,suvagėme,vadinasi netaip i blogai ? :)
Tešlai reikės:

500gr miltų,
250gr pieno,
25gr mielių,
2 tryniai,
80gr cukraus,
100 g margarino,
Žiupsnelis druskos

Įdarui:

200gr kumpelio mėgiamo ar šoninės
1 morkos
1 svogūno
paprikų spalvotų po nedidelį gabalėlį
200gr sūrio lydyto
šiek tiek majonezo ir kečupo

Eiga:

Išsijojami miltai. Po to pašildomas pienas (puse jo), suberiama druska, cukraus dalis (apie 3-4 šaukštai)ir išmaišoma, kad ištirptų. Sudedame mieles ir ištirpiname maišant ,tada dedame šiek tiek miltų ,padarome grietinės tirštumo masę ir statome palikti ant šilto puodo (ant garų). Įmušami tryniai i dubeni ,išplakami .Po 20-30 minučių juos ipilame i pakilusia masę ,taip pat sudedame likusius produktus ,pašildyta pieną ,su lyditu margarinu ir cukrumi . Beriami miltai ir minkoma tešla.Užminkius tešlą, indo sienelės turi likti švarios. Išminkytos tešlos paviršius sulyginamas, aptepamas riebalais arba užbarstomas miltais, uždengiamas švaria skepeta, ir pastatoma kilti.
Pakilus tešlai ja kočiojame ,padarome 2 apvalius blynus , 1 dedame i apvalios skardos dugną ,ant jo tepame 1 v.š, majonezo ir 1 v.š. kečupo ,tolygiai jį paskirstome,tada dedame juostelėmis pjautytą kumpį ,kepintą mmorką ir svogūną,paprikas pakepitas juostelėmis ir tarkuotą sūri ,apspaudome ,suslegiame rankomis viska ka uždėjome ir dedame antrą blyna ,kraštus prispaudžiame kad neišsižiotų kepant ,viršų galite puošti likusia tešla,iš jos daryti įvairias grožybes :) viršų tepti kiaušinio plakiniu ir pašauti pyragą į orkaitę 30- 40 mičių ,170-200c temp.Skanaus ,labai skanus karštas .

2 komentarai: