2009 m. balandžio 14 d., antradienis
Riešutinis vyniotinis
Reikės :
4 kiaušinių
125 gr. cukraus
2-3 dieli šaukštai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
75 gr. miltų
50 gr. krakmolo
Idariui reikės:
350 ml pieno,
4 v. š. krakmolo,
2 kiaušiniai,
1 skardinė kondensuoto pieno,
1,5 puodelio grietinėlės
2 šaukštai brinkintos želatinos
pabarstymui kapotų lazdyno riešutų
Eiga:
Kiasinius su 4 saukstais karsto vandens visu mikserio greiciu plakti iki standziu putu ( 1 min. ).Vis plakant , per minute , palaipsniui supilti cukru ir vanile .Dar paplakti 2 min.Miltus , krakmola ir kep. miltelius sumaisyti .Lėčiausiu mikserio greiciu , per du kartus , iplakti i kiausiniu mase .Skarda iskloti kep. popieriumi , supilti tesla , islyginti .Kišti i orkaite ikaitinta iki 200 laipsniu , kepti 8 -15 min.Ka tik iskepta isversti ant kito popieriaus lapo , sena popieriu nuimti , biskvita dar karsta suvynioti kartu su popieriumi i rulona , lai atsala .Kremui išmaišyti kiaušinius su krakmolu, kad neliktų gumuliukų ir palaipsniui į juos supilti karštą pieną. Dėti masę ant ugnies ir virti maišant 5 – 7 minutes, kol sutirštės. Visiškai ataušinti. Išplakti kondensuotą pieną į kremą. Atskirai išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su išplaktu kremu.Imame ataušusi biskvita ,išvyniojame ir tepame pastingusi kremą ,tada beriame riešutus ir vbyniojame atgal ,llikusi krema tepame peiliu ant vyniotinio ir puošiame . Aš puošiau likusiu kremu ,konditeriniu švirkštu ir migdolų plokštelėmis :) Skanaus ...p.s: geriau vyniotini laykiti šaltai ,per nakti ir ryte skanauti :)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą