2009 m. balandžio 16 d., ketvirtadienis

Žuvų piršteliai



Reikės :

1kg žuvies file (žuvis betkokia,man labiausia tinka lydeka,menkė)
1 kiaušinis
4 šaukštai bulvių krakmolo
4-5 šaukštai manų kruopų
2-3 šaukštai grietinės (dėl minkštumo,galima ir majonezo dėt)
prieskoniu pagal skoni(aš iberu žuvies prieskoniu Santa Maria,pipiriuko,druskytės)
0,5l aliejaus virimui

Eiga:

Žuvi sumalti smulkiai ,imušti kiaušini,sudėti grietinę ar majoneza(galima dėt šaukšta majonezo ir šaukšta greitinės),iberti manų kruopas,krakmola,prieskonius,gerai suminkyti.Tešla gali kibti prie ranku tai jas pavlgdžius su vandenuku imti tešla (tada ji nekibs) ir formuoti ar rituliukus ar pagaliukus ,jau fantazijos reikialas :) ir virti ikaitintame aliejuje . Skanaus :)))
P.S : aš juos atvėsinus ,ipjaunu pusiau , i vidu idedu Helmaz majonezo šaukšteli ,paskirstau tolygiai idedu koncervuotu žirneliu ,tai gaunasi liux .Tuoj nelieka ju :)))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą