2009 m. balandžio 16 d., ketvirtadienis

Mascarpone tortas su kiaušininiu kremu ir vynuogėmis


Biskvitas pirktinis ,paprasta pieniškas .

Kremui reikės :

300 gr natūralaus jogurto (galima ir su priedais , aš dėjau perikini nes jo skonis labai švelnus)
500gr mascarpone sūrio
150 gr cukraus
2 valgomi šaukštai želatinos
2-3 šaukšteliai vanilino
Vynuolių žallųjų papuošimui
1 pakelis kiaušininio kremo
250ml pieno
50gr sviesto

Eiga :

Jogurta,mascarpone,vanilina,cukrų suplakti mikseriu. Želatiną išbrinkinti vandenyje,galite ir sultyse brinkinti ,kažkur skaičiau jog citrinų sultys brinkina skiestuose vandeniu 50*50.Skysčio maždaug turi gautis 100-150 ml , pakaitinti ant viryklės, bet nevirti. Atvėsinti ir pilti į mascarpone masę su jorurtu ,gerai išmaišyti. Jeigu tortas suaugusiems galima įpilti dar ir mėgstamo alkoholio.Biskvita idedame i tortine,biskvito storis gali būti apie 2-3cm ,supilti mascarpone ir jogurto suruošta mase ir stingdinti šaldytuve.
Sustingdžius išimti iš formos ir aptepti kiaušininiu kremu ,kuris gaminamas taip : kremo miltelius su pienu dėti i kombaiga , ar plakti su mikseriu 2-3 minutes , idėti sviesto ir vėl paplakti kokia 1 minute,ir viskas kremas paruoštas.Išimto sustingusi torta iš tortinės aptepti kaiušininiu kremu ir šonus ir viršų, pasilikti kremo papuošimui, jei norite bet nebūtina , puošti kremu ir vynuogėmis fantazijos tik reikia ir tortas bus super :)) Skanaus ...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą