2009 m. birželio 9 d., antradienis

Grietininis rabarbarų pyragas su ledais


Reikės:

3 puodeliai smulkiai pjaustytų rabarbarų
2 v.š. miltų
150gr cukraus
70gr minkšto sviesto
2 dideli kiaušiniai
1 puodelis grietinės
1 puse citrinos tarkuotos žievelės (turi būti nedžiovintos nes kvapnesnė)
1 a.š. vanilės ekstrakto
220gr miltų
2 dideli obuoliai
1 a.š sodos
2 a.š cinamono
1 a.š kardamono
1/2 a.š. druskos
2 a.š vanilinio cukraus

Eiga:

Rabarbarus sumaišyti su dviem šaukštais miltų. Cukrų išsukti su sviestu iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius, sudėti grietinę, tarkuotą citrinos žievelę, vaninės ekstraktą ir viską gerai išmaišyti. Atskirame inde sumaišyti miltus, sodą, cinamoną, druską. Palaipsniui įmaišyti į kiaušinių ir sviesto plakinį.Tada imaišyti rabarbarus,gerai išsukti. Supilti į sviestu pateptą formą, apibarstyti smulkintais obuoliais .Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių.Pabaigoje apibarstyti vaniliniu cukrumi ir cinamonu dar pekepti 5 minutes ir išimti iš orkaitės,šiek tiek atvėsinti,tiekti su ledais .Labai paprastas ,bet jau toks skanus :) gaivus mmmm :)))




Skanaus ....

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą