2009 m. birželio 9 d., antradienis

Ukrainietiški barščiai



Reikės:

200 gr kiaulienos
300 gr kaulų
2 džiovinti baravykai
100 g prieskoninių daržovių
2 maži burokėliai
200 g pupelių
0,5 garbanotojo kopūsto (gali būti ir rauginti)
1 šaukštas pomidorų tyrelės
1 vidutinio dydžio svogūnas
žalių petražolių
šviežių krapų
1 šaukštas margarino arba sviesto

Eiga:

Kiaulieną, kaulus, prieskonines daržoves ir gerai nuplautus burokėlius išvirti 2 l vandens.
Atskirai išvirti per naktį išmirkytas pupeles.
Supjaustytus kopūstus ištroškinti (įdėjus margarino ir įpylus stiklinę vandens).
Baigiant troškinti supilti pomidorų tyrelę.
Kai mėsa suminkštės, išimti ją ir supjaustyti mažesniais gabalėliais, o į nuovirą sudėti išvirtas pupeles, kopūstus, burokėlius, supjaustytus plonais šiaudeliais, supilti burokų raugą (1/2 stiklinės), įberti druskos, cukraus.
Sudėti sutarkuotą svogūną ir sukapotus žalumynus.
Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą