2009 m. lapkričio 24 d., antradienis

Daržovių pyragas


Na va išbandėme ir mes darovių pyragą,bet kaip visada pakoregavome pagal save :) tikrasis receptas čia ...

O mūsų šiek tiek pakoreguotas ,štai čia :
Tešla :


260gr kvietinių miltų
100gr sviesto
druskos - žiups.
100gr grietinė (30% riebumo)
1 kiaušinis

Įdaras:
2 morkos

1 didelis baltasis svogūnas
1 raudona paprika
350gr moliūgo
200gr kumpelio
druska - pagal skonį
juodieji malti pipirai - pagal skonį
kvapieji malti pipirai - pagal skonį
džiovinti čiobreliai
aliejus (kepimui)
100gr grietinė (30% riebumo)
330gr fermentinio sūrio
2-3 v.š.majonezo

Eiga:

Minkštą sviestą sumaišykite su miltais, įmuškite kiaušinį, supilkite grietinę, pasūdykite ir gerai išminkykite tešlą. Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve  kol pasiruošime įdarą ir sūrio kremą.
Tada plonais šiaudeliais sutarkuokite nuskustą morką ir moliūgą.
Svogūnus nulupkite, supjaustykite kubeliais. Morką,svogūną ir papriką kepkite aliejuje, kol gražiai pagels.
Į dubenį suverskite keptus svogūnus, morkas,papriką, nekeptas cukinijas, pabarstykite druskos, juodųjų ir kvapiųjų pipirų, įdėkite čiobrelių  ir išmaišykite. Susmulkinkite kumpelį.
Smulkiai sutarkuokite fermentinį sūrį ir sumaišykite jį su grietine ir majonezu.
Kai tešla sustings, išimkite ją iš šaldytuvo ir  išlibdykite formą,krepšelio principu. Papildomai formos tepti nereikia,nes kibino tešla ir taip labai riebi,netikiu kad galėtų prilipti,jei tepsite tai bus daug riebiau,viskas varvės. Į tešlos krepšelį tolygiai supilkite atvėsintą daržovių įdarą,barstykite kumpį. Ant viršaus užpilkite grietinės,majonezo ir sūrio padažo, išlyginkite paviršių ir pašaukite pyragą į 180 laipsnių karščio orkaitę. Kepkite 45-60 minučių, kol apskrus viršus. Skanaus :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą