2009 m. lapkričio 24 d., antradienis

Abrikosinis varškės pyragas


Pagrindui reikės:
100gr sviesto
1 kiaušinis
70gr cukraus pudros
150 gr mitų
1 a.š. kepimo miltelių

Įdarui:

330gr varškės
100ml grietinės
pusės citrinos sulčių
70gr cukraus pudros
30gr vanilio cukraus
2 kiaušinių tryniai
abrikosų indelis
100gr migdolinių plokštelių

Eiga:

Pirmiausiai pasidarom pagrindą. Ištirpiname sviestą, sumaišom su cukraus pudra, mušame kiaušinį, miltus ir kepimo miltelius sumaišome kartu ir tada persijojame į masę,išminkome ir padedame šaltai. Tešla turi gautis tokia, kad būtų galima išlipdyti formą, t.y. nelabai kieta.
Kol tešla šaldytuve,mes ruošiame įdarą,varškę trinkame su grietine ir visais kitais produktais,pripjaustome abrikosų,puse jų paliekame ,nes barstysime pyrago viršų,bei žinoma migdolų plokteeles,barštome kartu su abrikosais,kepame 180c temp. apie 50 minučių.Valgome atvėsintą,begalo gaivus ir skanus :) Skanaus ...




Vaišinu :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą