2009 m. lapkričio 24 d., antradienis

Plikyti pyragėliai su varške



Reikia:


200ml pienuko
160gr miltų
100gr sviesto
1 v.š. cukraus pudros
druskytes ant šaukšto galo
4 dideli kiaušiniai


Įdaras:


380gr trintos švelniosios varškės
citrinos žievelės,sulčių
bei cukraus pudros pagal skonį
ir dar jos reikės pabarstymui

Eiga:

Pieną,su cukriuku,druskyte ir sviesto gabalėliais reikia užvirti puode,iki užvirimo,tada nukeliam ta puodą ir įmaišom miltus,vėl dedame ant lėtos ugnelės ir bandome sumaišyti kukulėlį toki,žodžiu puodo dugnas turėtų imti baltuoti ,apsitraukti baltai taip,tada reiškia laikas nukelti tešlą nuo ugnies,persidedam ją į kitą dubenėlį ir mušam po vieną kiaušinius su mediniu šaukštu gerai išsukam iki vientisos mąsės ,tada ją dedame į švirkšta ir purškaliojam,kepam pyragėlius,200c temp.apie 20-30 minučių ...


Įdarą puškiame pro apačia,apibarstome cukraus pudryte :) Nerealiai skanu o atrodo kaip pirktiniai :) Super ... SKANAUS :*
 

 

2 komentarai:

  1. super super...saunuole.Atrodo labai skaniai...meginsiu butinai kepti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. mano įdaras toks gan sunkus,ta prasme jis sotus,grynas,kita kart daryčiau puresnį,gaivesni ,galima ant puses dėti varškės ir plaktos grietinėlės :) va tada būtų JĖGA ... arba plikytą kremą,niam :)

    AtsakytiPanaikinti