Receptuką užmačiau Žurnale
Reikia:350ml pieno
170gr miltų
3 kiaušiniai
170gr rudojo cukraus
75gr sviestuko
Eiga kaip ir paprastų plikytų sausainių ,piena ir sviesta kaitinti iki užvirimo tada berti miltus,išsukti iki vientisumo,ir nukėlus puodą nuo ugnies suberti cukrų,vėl išsukti ir kai pravėsta kiaušius sumušti . Jie kepa ilgiau nei paprasti plikytukai apie 15 minučių orkaitėje , reikia stebėti kai gražiai paruduoja , temperatūra 175c , ir nekyla tiek kiek paprasti, tai į vidų nieko neįpurkšit,jie šiaip skanūs ,valgyt be nieko :) tokie saldūs ,labai super ... Skanaus .
Štai ir mano mažasis padėjėjas ,kuris labiau mėgsta valgyti nei padėti :)))
Na aišku ir kitus vaišinti :)
Ojau koks fainas padėjėjas, tai ne tas žodis :)))
AtsakytiPanaikintiMėgstu plikytus sausainius, reiks pamėgint :)
O ar jie orkaitėje kepami? Kokioje temperatūroje ir kiek laiko?
AtsakytiPanaikintiTaip orkaitėje :) apie 15 inučių , reikia stebėti spalva .
AtsakytiPanaikinti