2010 m. vasario 12 d., penktadienis

Višta kišta apelsinais ,su cinamonu

Marinatui reikia:


4 v.š.Heinz česnakinio padažo
2 v.š. medaus
1 citrinos sulčių
4 sk. česnako
2 v.š.bazilikų tyrės "Pesto"
2-3 apelsinų
persilado
višt.prieskonių
pipirų kelių rūšių ir čilio ,kardamono ar cinamono

Tai va - vištytę nuplauti,nusausinti ,tada medų,citrinos sultis ir česnakus kapotus sumaišyti bendrai ir ištepti vištą,ir jos vidų laikome iki vakaro šaldytuve,inde uždengtame su maist. plėvele .Vakarop dedame Heinz padažą,Pesto tyrę ir kitųs prieskoniukus,marinuojame iki kito vakaro prieš kepant į vištos vidų prikišame pjaustytų apelsinų. Kepame 30 minučių maiše ir 30-40 minučių be maišo,kai nuiimame maišą dar pabarstome cinamonu ar kardamonu tai išviso nerealu .

Receptas mano kūrybos :) grynai iš galvos ,na bet višta gaunasi  tikrai skanutė :)
Patiekiau su plikytais ryžiais ir džiovintais vaisais ,bei bruknių,kriaušių padažu vištienai.

Ryžių paruošimas labai paprastas, ryžius išverdate,vaisius susmulkinate,nuplikote ir sumaišote ,galit dėti ką norit ,ir kukurūzų ir morkų ir paprikų ir t.t. čia jau jūsų fantazija .Skanaus ...


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą