2010 m. vasario 12 d., penktadienis
Mascarpone vyniotinis su abrikosais
Biskvitui:
4 kiaušinių
125 gr. cukraus
2-3 dieli šaukštai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
75 gr. miltų
50 gr. krakmolo
Eiga:
Kiaušinius su 4 šaukštais karšto vandens visu mikserio greičiu plakti iki standžių putų ( 1 min. ).Vis plakant , per minute , palaipsniui supilti cukrų ir vanilę .Dar paplakti 2 min.Miltus , krakmolą ir kep. miltelius sumaišyti .Lėčiausiu mikserio greičiu , per du kartus ,įiplakti i kiaušinių masę .Skardą iškloti kep. popieriumi , supilti tešlą , išlyginti .Kišti i orkaite įkaitintą iki 200 laipsniu , kepti 8 -15 min.Ka tik iškepta išversti ant kito popieriaus lapo , sena popierių nuimti , biskvita dar karšta suvynioti kartu su popieriumi į rulona , lai atvėsta.
Įdaras:
200ml grietinėlės 30proc.riebumo
250gr mascarpone sūrio
šiek tiek cukraus pudros,citrinos rūgšties
vanilės esencijos pora lašų
1 skardinės persikų puselių
1 v.š. želatios
Persikus susmulkinti,grietinėlę išsiplakame , tada įmaišome mascarponę ,dedame cukraus pudrytę ir citrinos rūgšties kiek norite ,pagal skonį ,tada išmirkytą ir tirpintą želtainą,viską išsukame ir 5 minutes išnešame į balkoną ar šaldytuve paliekame,kad imtų šiek tiek stingti ,kai jau masė tirštoka tampa,tada išvyniojame savo biskvitą atvėsusį ir ištepame visą mase ,na ir sukame atgal į vyniotinį,dedame ant lentutės ar padėklo ,vyniojame į maistinę plievelę na ir šaltai dedame bent pora valandų. Mascarponė puikiai stingsta ,tad valgyti galite po 2-3 valandų ,bus tikrai skanu ,bet aišku skaniau kai pastovi per naktį :) Skanaus ...
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą