2010 m. vasario 12 d., penktadienis

Obuolių – varškės plokštainis

Niekada manęs tokie pyragais neviliojo,šį receptas pas močiute perkaičiau kelis kart ,bet kepti nesiryžau.Bet .... močiutė iškepė ir užvaišino,tai dabar šis pyragas dažnai ant mūsų stalo :)
Reikės:

100gr cukraus

300gr margarino
3-4 obuoliai
2 pak. varškės
4st. miltų
200gr kefyro
3 a.š. vanilinio cukraus
2+3+2 kiaušiniai
2 v.š. citrinos sulčių
3 a.š. kep.miltelių

Eiga:

Į dubenį sudėti 4 st. miltų ir kep.miltelius, išmaišyti gerai ir į juos supilti 2 plaktus kiaušinius su cukrumi (100gr) bei ištirpintą sviestą .Išminkyti ir padalyti tešlą pusiau.

1 dalis trupiniams,o į kitą pilame 200gr kefyro ,vanilinį cukrų , 2-3 plaktus kiaušinius .Tešla gaunasi skysta ,pilame į skardą su sviestiniu popieriumi ir ant viršaus pjaustome obuolius ,barstome cinamonu  ir vaniliniu cukrumi.Varške pertriname su 2 kiaušiniais ,citrinos sultimis ,vanilinu ir cukraus pagal skonį .Masę verčiame ant viršaus ,išlyginame ir tada aptrupiname likusia tešla .Kepame 50-60 minučių 180c tenp. Pyragas gaunasi nuostabus,drėgsnas ,ir skonis neišpasakytas,o atrodo nieko čia nėra,lengvutis kaip vienas,du ,trys ,bet skonis .... Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą