2010 m. vasario 12 d., penktadienis

Sloksniuotos tešlos riestė su obuolių įdaru


Reikia poko šaldytos sloksniuotis mielinės tešlos,ją atsivėsinti,sujunti į vieną gabalą ,ir pakildinti šiek tiek kol visai atšils .Tuomet darom įdariuką, 4 obuolius supjaustome kūbiukais,dedame mirkytų razinų rome ,arba paprastai nuplikytų,smulkinam migdolus,šiek tiek cukraus reikia arba vanilinio cukraus ,ir aišku prieskonius suberiame iš maišelio. Ant atvėsusios tešlos reikia tepti sluoksnį džiuvėsių masės ( 100gr sviesto+4-5 v.š. džiuvėsių,tirpintame svieste pakepiname minute ir atvėsiname) kai masė ištepta tada obuoliukai susideda ir suvyniojame į riestę ,aptepame kiaušinio plakiniu ir barstome migdolų plokštelėmiūs ,kepame 180c apie 30 min.


Prieškoniukai būna tokie :


Gaunasis kažkas panašaus į štrudelį :)


Skanaus

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą