2010 m. balandžio 7 d., trečiadienis

Varškės apkepas su rukola (pagal Gintarę)

Na va pabandžiau ir aš iškepti apkepą su rukola pagal Gintarės receptą ,kuris štai ČIA  :) bet dėje neturėjau rikotos sūrio,tai naudojau paprastą varškę,kurią gerai pertryniau su grietine,gavosi puri masė,ir tikrai buvo skanu,greitu metu išbandysiu ir su rikota :) 
Reikės:
300-400 gr. rikotos (arba purios varškės, gali būti kremas be priedų
)
100 gr plonai pjaustytos dešros,kumpelio
50 gr. parmezano arba kitokio kietojo sūrio (tinka "Džiugas")
Ementalio pagal skonį (arba gerai besilydančio kitokio sūrio)
1 kiaušinis
petražolės
rukola(gražgraščių lapai)
alyvuogių aliejaus skardai patepti
Sloksniuota bemielė tešla 1 pokas

Gaminimas:
Visus ingridientus supjaustytus sumaišyti su kiaušiniu.
Sūrį sutarkuoti, petražoles ir rucola supjaustyti.Patepti formą alyvų aliejumi, iškloti tešlą, sudėti visą paruoštą masę, išlyginti.Ant viršaus padekoruoti ,pagražinti juostois galima..Patepti plaktu kiaušiniu ir pašauti į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių.Kepti kol gražiai pageltonuos tešla. Skanaus ...

1 komentaras:

  1. och geras :) aciu aciu :) dievinu sita tarta...dziaugiuosi, kad ir tau patiko :)

    AtsakytiPanaikinti