2010 m. gegužės 3 d., pirmadienis

Baklažano laivelis ( mėsos įdaras)

Reikia:
1 baklažano
300gr faršo
šlakelio alyvuogių aliejaus
1 svogūnas
2 sk. česnako
1 didelė morka
šiek tiek pomidorų pastos,mėgstami prieskoniai(persiladas,bazilikas,raudono,balto ir juodo pipiro mišinys)

Labai paprastai pagaminta ,baklažaną reikia pamirkyti apie 30 minučių sūriame vandenuke,nes kai kurie būna kartoki,tai perpjauname pusiau ir pamirkome. Tada nusausiname,ir tamsiąją pusę tepame alyvuogių aliejumi,dedame į skardą ir 20 minučių pakepame 180c temp.


Atvėsus,išskobiame vidų ir dedame įdaro ( faršas,svogūnas,česnakas,baklažano išskobtas vidus sukapotas,morkytė ,prieskoiukai ir pomidorų pasta - viskas pakepinta) gaunasi toks troškinukas .Dedame į vidų su kaupu ir kepame 20 minučių,po to dedame sūrio ir išlydome 1-2 minutes . Pabarstome svogūnų laiškučiais,krapais .Apvirtas bulves supjausčiau ir skrudinau orkaitėje,su amerikietiškų bulvyčių prieskoniais ,į skardą labai nedaug alyvų aliejus ipyliau ,tai buvoo tirkai skanu . Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą