2010 m. gegužės 3 d., pirmadienis

Morkainis


Labai mėgstų morkas,ir daug jų sunaudoju savo patiekalauose ir netik :) sultys ,ar tiesiog šviežia morkytė prie TV ekrano yra liux netik dėl vitaminų ,jos labai sočios ,dantimis sveika ir t.t.t.... Labai senai norėjau išbandyti morkų pyragą ,bet visada skanaudavau jo tik svečiuose,pati nebandžiau ,o štai ėmiau ir iškepiau pagal ŠĮ RECEPTĄ :) Gavosi laaaabai skanus,paprastas ,greitas ... Tiesiog išgaravo,vos spėjau pauostyti ,kepiau pusryčiams ,bet jau išvakarėse buvo likęs tik mažytis gabalėlis,kirto ir vyras ir sūnelis :) Dabar iškepsiu ir dažniau šio gėrio :) SKANAUS ...
Reikia:

3-4 didelių morkų

3-4 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
1-1,5 stiklinės miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio vanilinio cukraus
175g sviesto

Morkas sutarkavau labai smulkiai ,taip kaip kepant plokštainį . Į jas sudėjau cukrų ir vanilinį cukrų ,kiaušinius ir labai gerai viską išplakiau,tada supyliau tirpintą sviestą ,ir miltus sumaišytus su kepinių milteliais persijojau ,kad būtų puresnis pyragas :) Greita,kaip matote ,nieko sudėtingo :)

5 komentarai:

  1. o kiek laiko reikia kepti ir kokia turi buti temp. ??

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oi atsiprašau kad neparašiau :) 170c kepame apie 50 minučių , bet priklausomai kokio storumo bus pyragas , aš į laiką niekada nežiūriu ,visada kepu savo nuožiūra viską . Man taip geriausia , tiesiog patikrinti patogu su mediniu smeigtuku ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O kokio tirštumo turi būti tešla? :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. šiaip viską galima kontroliuoti miltų pagalba :) jei per skysta galima jų daugiau įdėti ,pyragas nuo to nesusigadins tikrai :)

    AtsakytiPanaikinti