2010 m. birželio 11 d., penktadienis

Rikotos abrikosinis tortas

Lengvas,gaivus ir purus tortas ,labai tinkantis šių dienų orams :) dvelkia gaivuma ,ir beje labai paprastai gaminamas :)
Reikia:
biskvitams 
175gr miltų
150gr cukraus
4 kiaušinių
1 a.š. kepimo miltelių

Eiga :
Orkaitę įkaitinti iki 180 c temperatūros . Baltymus išplakti iki standumo. Į dubenėlį persijoti miltus ir sumaišyti su kepimo milteliais.Kiaušinių trynius suplakti mikseriu su cukrmi.Tada į miltų mišinį supiklti kiaušinio trynių masę,išsukti ir atsargiai įmaišyti baltumus. Kepti 30 minučių ,kol iškils.


Pertepimas
3 indelių rikotos (po 180gr)
1 indelis abrikosų puselių
1 indelis grietinėlės (250ml)
2-3v.š. želatinos
citrinos , taip pat cedrą naudosime
cukraus pudros 100gr

Rikotą išsukti su cukrumi,citrinos sultimis pagal skonį,nutarkuoti cedrą sudėti,susmulkinti abrikosus smulkiai sumaišyti viską ,ir taa suplakti grietinėlę ir taippat sumaišyti į masę. Tada želatiną išbrinkintą vandenuke ir ištirpytą supilame,šiek tiek šaldytuve labaikome kad patirštėtų ir sloksniuojame.

Viršų puošiau apilsinais,vynuogėmis,ir apelsinine žele užliejau,kad tvirtai laikytų vaisius :) čia jau fantazijos reikalas,kaip papuošite,Skanaus.




4 komentarai:

  1. Tikrai labai skanus ;) aciu uz recepta ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. prašom:) man ir jis labai patinka :) laukiu braškių sezono , labai skanu su braškėmis :)

    AtsakytiPanaikinti