Štai blyneliai ,geltono atspalvio ,juos nudažė moliūgas :) labai gerą skonį suteikia blyneliams ši daržovė, jie tokie gardūs ,principas toks pat kaip ir cukinijų blynelių tik čia naudojau moliūgą :) Labai skanu ...
Reikia:
200gr moliūgo kietimo ,nulupto
200gr moliūgo kietimo ,nulupto
1 kiaušinio
1,5 st. pieno
1 st. miltų (gal šiek tiek daugiau)
druskos ,kepimui aliejaus
pagardinimui : grietinės ,žalių trintų juodujų serbentų su cukrui ar kitokių uogų
Eiga:
Moliūgą sutarkuojame,kitame inde išplakame lengvai kiaušinį su druskyte,pilame visą pieną ,dedame visus miltus ,ir išsukame masę ranką ,ne mikseriu ir ne kombainu ,tiesiog išplakame lengvai kad neliktų gumuliukų ,gaunasi grietinės tirštumo masė, į ją dedame tarkuotą moliūgą,vėl išsukame lengvai ir įkaitintuose riebaluose kepame blynukus kol įgauna aukso atspalvį :) Valgome su pagardais kuriuos mėgstame, aš valgiau su grietine ir uogomis. Skanaus .
1,5 st. pieno
1 st. miltų (gal šiek tiek daugiau)
druskos ,kepimui aliejaus
pagardinimui : grietinės ,žalių trintų juodujų serbentų su cukrui ar kitokių uogų
Eiga:
Moliūgą sutarkuojame,kitame inde išplakame lengvai kiaušinį su druskyte,pilame visą pieną ,dedame visus miltus ,ir išsukame masę ranką ,ne mikseriu ir ne kombainu ,tiesiog išplakame lengvai kad neliktų gumuliukų ,gaunasi grietinės tirštumo masė, į ją dedame tarkuotą moliūgą,vėl išsukame lengvai ir įkaitintuose riebaluose kepame blynukus kol įgauna aukso atspalvį :) Valgome su pagardais kuriuos mėgstame, aš valgiau su grietine ir uogomis. Skanaus .
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą