2010 m. spalio 11 d., pirmadienis

Imbieriniai sausainiai




Labai senai kepti ,tik niekaip receptėlio neįdėdavau ,net nespėdavau nufotografuoti sausainių kai jie dingdavo nuo stalo , na šį kartą kepiau ir saugojau :) kad liktų fotografijai kažkas ...Kepiau pagal daug receptų bet skaniausi visgi pagal Brie receptėlį :) bet aš dar medaus dedu ,nors pas Brie jo recepte ir nėra,man skaniau su juo ,originalus receptas štai ČIA  .
Reikia:
200gr sviesto
2 dideli kiaušiniai
1 puodelis rudojo cukraus
1/3 puodelio balto cukraus
vanilinio cukraus šiek tiek
citrinos žievelės
citrinos emulsijos pora lašų
1a.š. sodos (nugesiniau su actu)
apie 3 puodeliai miltų
0,5 puodelio medaus

prieskoniai:
2 a.š.imbiero
2 a.š. cinamono
1/2 kardamono
1/2 gvazdikėlių
1/2 muskato riešuto

Eiga:
Sviestą ištirpinau ,atvėsinau .Kol jis vėso į atskirą dubenį suplakiau kiaušinius,sudejau visus prieskonius , cukrų abiejų rūšių ir medų .Supyliau atvėsusį sviestą, tada nugesinau sodą , sukrėčiau miltus.Labai gerai išminkiau tešlą,ji turi gautis minkšta ,vientisa . Tada tešlą suvyniojau į plievelę ir padėjau į šaldytuvą kelioms valandos ( laikau kartais ir per naktį ) .
Išėmus tešlą atsipjauti nedidelį gabaliuką,sušildyti rankose ,tešla suminkštėja, ir kočiojame plonai , spaudžiame sausainėlius ir dedame į skardą kepti :) Kepame 180c apie 15-20 minučių . Jei norite puošiate glaistu :) aš dariau mažutėmis formytėmis, lipdžiau veidukus :) Skanaus ...




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą