Receptą rinkausi labai ilgai , labiausia patiko Giedriaus receptas , kuris ČIA , tad viską ir dariau taip pat :) bent jau stengiausi , ir manau pavyko , nes švilpikai be galo skanūs .Dar padariau grybų padažą , kuris labai paskanino švilpikus, nes grybai rinkti senelių , kvapnūs , tikri grybai :)
Reikės:
0,5kg miltų (gausis nedidelė porcija, jei daugiau asmenų gaminti iš 1kg)
1-2 kiaušiniai
0,5-1st. miltų
1-2v.š. krakmolo
Padažui:
1 st. atšaldytų grybų
1 didelis svogūnas
50gr sviesto
mažas indelis grietinės , liesos geriau
druska, pipiras juodasis
Beje padažą galima gaminti labai įvairiai su miltais ir pienu , arba vietoje grietinės dėti liesą jogurtą, grietinėlę , ar tik pieną , čia jau renkatės jūs patys , pagal skonį :)
Eiga:
Bulves verdame sūdytame vandenyje , tol kol jos išverda ir įsmeigus smeigtuką subyra. Nusunkiame, dar karštas sutriname trintuve . Šiek tiek pravėsus masei , mušame kiaušinius, dedame miltus ir krakmolą, išminkome .Iškočiojame , supjaustome 0,5-1cm storio, ir dedame ant sviestinio popieriau . Kepame įkaitintoje orkaitėje 200-220 c apie 15-20 minučių , priklausomai nuo storio . Pats Giedrius kepė skardoje , išteptoje aliejumi , galite pabandyti ir šitaip :)
Kol švilpukai kepa darome padažą , kepiname grybus ant sviesto su svogūnais kapotais . Kai apskrunda sukrečiame grietinę, ir dedame prieskonių , pakaitiname ir išjungiame .
Dedame švilpukus į lėkštę ,apliejame grybų padažu , skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą