2012 m. vasario 10 d., penktadienis

Tortas su rikota ir persikine žele


Pagalvojau kad labai senai kepiau tortą , nusprendžiau pavaišinti drauges :) palepinti vyrą ir sūnų , tad surezgiau torčiuką kuris gavosi labai neblogas .
Biskvitui reikia :
10 kiaušinių.
375 gr miltų (tris stiklines po 275ml )
450 gr cukraus (dvi stiklines po 275ml)

Čia gaunasi didelis biskvitas 28cm formai , galite daryti iš pusės normos , ar net iš 3-4 dalies , aš kepiau ne vieną tortą tad kepiau iš pusės :) Beje šitam tortui reikia tik 1 biskvito .
Kiaušinius išplakame su cukrumu, plakame apie 15 minučių , didelių greičiu kol masė padvigubėja ar net patrigubėja .Miltus per sieteli sijojame į plakinį ir lėtai maišome . Tešlą maišome dar apie 10 minučių kol tikrai nelieka gumulėlių , tik maišome ne mikseriu o ranka ir palengva. Gautą tešlą supilti į skardą , išklotą popieriumi. Kepame apie 45 minutes įkaitintoje orkaitėje iki 175c.
Recepto šaltinis supermama.lt 

Pertepimui reikės:
2 indelių rikotos ( maži indeliai , po 200gr)
1 indelio lieso jugurto be priedų
20gr vanilinio cukraus
100-120gr cukraus
2 v.š. želatinos brinkintos
1 citrina ( jos sultys, ir cedra)

Abrikosinė žele:
1 mažas indelis abrikosų
1v.š. želatinos brinkintos

Eiga:
Rikotą palaikome kambario temperatūroje pora valandų prieš darant tortą , kad nebūtų sušalusi labai , dedame į dubenį ir ištriname šaukštu iki vientisos masės, pilame jogurtą , cukrų sumalame į cukraus pudrą , dedame į masę, taip pat išspaustas citrinos sultis ir cedrą .Kai masė vientisa pilame ištirpintą želatiną . Palaukiame kol šiek tiek masė pastings šaldytuve , ir tik tada krėskikte ją ant biskvito , tortą dedame į šaldytuvą valandai ar dviem kol sustings .

Kai tortas sustingęs galime daryti antrą sluoksnį , į trintuvę sukrečiame koncervuotus abrikosus su visu skysčiu ir sutriname , pilame išbrinkintą želatiną. sluoksnį pilame ant torto ir vėl jį dedame į šaldytuvą tik dabar jau nakčiai :)
Ryte puošiame tortą pagal savo fantaziją.Aš puošiau su Dr.Oetker kiaušininiu kremu , įvairiais pabarstukais , šokolado drožlėmis , bei citrinos cedra . Skanaus



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą