Kas nemėgsta visiškai sausos mėsos , pvz : vištienos krūtinės , kumpio ir t.t. tai manau labai patiktų šitoks kepsnys , prisiminiau vaikystę , mama kepdavo kepsnius nuėmusi mėsą nuo vištienos kulšelės, tad pabandžiau ir aš :)
Reikia:
4 vištų šlaunelės
vištienos prieskonių
šaukštas majonezo
šauktas pomidorų padažo
2 sk. česnako
pipirų, druskos
saulėje džiovintų pomidorų
džiovintų slyvų
fermentinio sūrio (naudojau Džiugą)
majonezo
Eiga:
Pirmiausia nukaulėjame kulšeles , pjauname iš vidinės pusės visu ilgių pagal kaulą , apipjauname jį ir jis labai gražiai išsiima :) Paaiškinti sunkoka, bet pabandyti verta , tikrai lengva, kartais būna pirkti tokių kepsnelių jau be kaulo .Pamarinuojame su majonezu,pomidorų padažu, česnaku, vištienos prieskoniais (marinavau parą) .
Pamarinuotą mėsytę dėti į skardą išklotą popieriumi ( dedame tą puse į apačia kur be skūrytės). Kepame 30-40 minučių kol gražiai paskrunda. Tada apverčiame ant skūrytės , dedame džiovintas slyvas (3-4 smulkintas) ir saulėje džiovintus pomidorus (3vnt).Ant viršaus dedame tarkuoto sūrio ir majonezo masę ir kepame dar 15 minučių .
Labai skanu,skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą