2012 m. birželio 7 d., ketvirtadienis

Avižainiai su riešutų sviestu

Atrodo patys paprasčiausi, na bet man vieni skaniausių sausainių , nes visada galima improvizuoti, dėti džiovintų vaisių, riešutų,įvairių sėklų ar ko tik širdis geidžia, šį kartą aš skaninau riešutų sviestu :) labai patiko, gavosi tokie chalviniai sausainiai . vaikas su pienu kirto :)))

                   Reikia:
200 g sviesto
200 g rudo cukraus
2 kiaušiniai
150 g miltų
250 g avižinių dribsnių ( maltų smulkiai)
1 a.š. vanilinio cukraus
2-3v.š. riešutų sviesto
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

Eiga:
 Dubenyje išsukti ištirpintą sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmušti kiaušinius ir gerai išplakti. Suberti su kepimo milteliais sumaišytus miltus, druską ir viską gerai išmaišyti. Suberti avižinius dribsnius (prieš tai juos sumalkite). Dar kartą viską gerai išmaišyti ir pusvalandį palaikykite šaldytuve. Formuoti nedidelius paplotėlius ir dėlioti ant kepimo popieriaus, paliekant nedidelius tarpus, kadangi jie nesiplečia , masė gaunasi gan biri tokia, reikia ilgokai formuoti rituliuką o tada jį priploti ir dėti į skardą. Kepti iki 180 laipsnių įkitintoje orkaitėje 20 minučių.Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą