2014 m. sausio 27 d., pirmadienis

Daugiaryžis su tigrinėmis krevetėmis

Vienas geriausių atradimų praeitais metais :) labai skanu ir gan greitai paruošiama . Yra labai daug varijantų kaip gaminti daugiaryžį , mano pasirinktas labai nesunkus .

Reikia:
300gr Rizoto ryžių ( būtinai rizoto , ne kitokių)
1 didelė morka
1 svogūnas
pakelis krevečių
0,5 l vištienos arba daržovių sultinio
0,5 st balto sauso vyno
alyvuogių aliejus
druska , pipirai 

Eiga:

Įkaitinti keptuvę su alyvuogių aliejumi , suberti ryžius ir tarkuotas morkas ,smulkintą svogūną ir lengvai pakepinti 2-3 minutes ir tada įpilti vyno , sumažinti ugnį ir ištisai maišant virti kol išgaruos vynas . Kai vyno nebeliks tada užpilame sultinį ,troškiname viską ištisai maišydami ir kol išgaruos visi skysčiai . Gaminimas trunka apie 20 minučių , nereikia kad ryžiai ištižtų ( ant ryžių pakuotės nurodyta kaip ,ir kiek laiko virti ryžius ) . Krevetes sudėjau jau išvirtas , prieskonius dedu visada prieš galą . Skanaus ...


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą